A-
A+

Ramqvist ska få stockholmarna att läsa

Karolina Ramqvists roman 'Alltings början' är årets Stockholm läser-bok. Arkivbild.
Karolina Ramqvists roman "Alltings början" är årets Stockholm läser-bok. Arkivbild.
LitteraturTT

Årets Stockholm läser-bok är "Alltings början" av Karolina Ramqvist. Boken blir nu föremål för läsecirklar, författarsamtal och aktiviteter, i syfte att stockholmarna ska läsa en och samma bok och samtala kring den.

"Alltings början" utspelar sig i 90-talets Stockholm och gavs ut 2012. Boken blev kritikerhyllad och belönades med Stockholms Stads kulturpris.

"I generationsromanen "Alltings början" fångar Karolina Ramqvist med sin särpräglade stil ungdomens specifika kombination av tristess och gränslösa förväntningar. Här finns den första stora förälskelsen, kvinnokampen och kroppen," lyder delar av motiveringen.

Karolina Ramqvist är författare och journalist. Hon debuterade 1997 med musikessän "När svenska pojkar började dansa." Sitt skönlitterära genombrott fick hon med "Flickvännen" 2009.

Varje år utser staden en bok som ska inspirera stockholmarna till läsning och samtal, i Stockholms största bokcirkel. Ett av kriterierna för att en bok ska bli vald är att den ska utspela sig i Stockholm.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.