Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 16 mars 2024Publicerad: 16 mars 2024

Rögle är klart för kvartsfinal i SHL-slutspelet. Under lördagen tog Skånelaget andra raka segern mot Timrå, och vann åttondelsfinalen med 2–0 i matcher. – Någonstans så börjar det klaffa mer och mer, säger Rögles Albin Sundsvik i TV4 Play. Efter två sna…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Rögle klart för kvartsfinal i SHL-slutspeletAndras Hillergren/TTAlbin Sundsvik stod för ett av målen i Rögles 3–2-vinst. Arkivbild.IshockeyTTRögle är klart för kvartsfinal i SHL-slutspelet.Under lördagen tog Skånelaget andra raka segern mot Timrå, och vann åttondelsfinalen med 2–0 i matcher.Någonstans så börjar det klaffa mer och mer, säger Rögles Albin Sundsvik i TV4 Play. Efter två snabba mål i den första perioden hade Rögle tidigt satt press på Timrå. Ett hemmalag som inte fick till spelet, och som dessutom hade det extra svårt i numerärt överläge.Det har väl byggts upp över tid. Man märker att självförtroendet är lite lågt. Man vågar inte riktigt lägga den där passningen som är första tanken, utan man tänker en gång extra. Men det är bara att kliva ut och släppa på bromsen, sade Timrås Emil Pettersson i TV4 Play efter en periods spel. Men det var inte förrän med drygt fem minuters spel, vid ställningen 3–0, som Timrå först fick hål på Rögles Christoffer Rifalk.Kom nära Hemmalaget gjorde ett sista försök att förlänga säsongen lite ytterligare, och fick faktiskt in ytterligare en reducering till 2–3. Men Rögle höll undan, och vann till slut i SCA arena. Därmed är Ängelholmslaget klart för kvartsfinal, efter 2–0 i matcher och en uppåtgående formkurva.Jag tycker vi har byggt någonting under en tid här. Börjat med defensiven och tryggheten bakifrån och sedan byggt vidare på det. Någonstans så börjar det klaffa mer och mer nu på slutet. Men jag tycker att det är en grund som vi har byggt över tid, säger en av Rögles målskyttar Albin Sundsvik i TV4 Play.Tredje åttondel väntar I den andra åttondelsfinalen väntar däremot en tredje och helt avgörande match mellan Luleå och Örebro. Norrbottningarna vann den andra matchen med 3–0. Stor matchhjälte blev Jack Connolly som stod för både det första och andra målet i matchen. Den sista åttondelen spelas den 18 mars, och det är Luleå som spelar hemma.Kasper Ljungström/TT