Rögles succé – vann igen: "Otroligt starkt"

Uppdaterad: 06 apr. 2024Publicerad: 06 apr. 2024

Han missade hela kvartsfinalserien på grund av skada. I första SM-semifinalen i ishockey var Rögles Adam Tambellini tillbaka – och avgjorde mot Växjö i förlängning. – Det var skönt, säger han. 7.30 in i förlängningen gjorde kanadensaren Adam Tambellini…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Rögles succé – vann igen: “Otroligt starkt”Mikael Fritzon/TTRögle jublar efter Rodrigo Abols 1–1-mål mot Växjö. Sedan vann Rögle i förlängning.IshockeyTTHan missade hela kvartsfinalserien på grund av skada. I första SM-semifinalen i ishockey var Rögles Adam Tambellini tillbaka – och avgjorde mot Växjö i förlängning.Det var skönt, säger han. 7.30 in i förlängningen gjorde kanadensaren Adam Tambellini 2–1-målet. Ett spektakulärt mål. Simon Ryfors, som stod bakom målet, slog pucken över målet på volley och där, framför målet, kunde Tambellini slå in pucken i mål – också han på volley.Jag såg hur han snyggt fick pucken över kassen och jag försökte bara få klubban på pucken, säger Tambellini till TV4 Play. Ryfors version av målet:Jag hamnade bakom mål, där ska man ju helst inte vara. Men jag fick använda mitt bollsinne och Tambellini slog in den. Det var ett vackert mål, säger han till TV4 Play. Det blev en jämn och målsnål match i Växjö. Det dröjde till den 14:e minuten i andra perioden innan första målet kom i den första semifinalen i bäst av sju. Hemmalaget Växjö gjorde 1–0 genom ett backskott av Zachary Giutteari, hans första mål i slutspelet. 4.21 in i tredje perioden kvitterade Rögle efter att Rodrigo Abols styrt in Lukas Ekeståhl-Jonssons skott. Rögle tog sig till semifinal genom att mycket överraskande slå ut seriesegraren Färjestad med 4–0 i matcher. SHL-tvåan Växjö gick också vidare genom fyra raka segrar, mot Luleå. För Rögle var det tionde raka segermatchen.Det är faktiskt otroligt starkt gjort och betyder mycket. Att vi vinner första matchen är viktigt, det sätter standarden litegrann, säger Ryfors. Rättad: I en tidigare version av texten angavs fel nationalitet på Adam Tambellini.Ingela Ahlberg/TT