News55

Ryska attacker mot ukrainska energianläggningar

Artikelbild
Ett förstört bostadshus efter en tidigare attack i Charkiv i Ukraina i slutet av mars. Arkivbild. (Foto: Andrii Marienko/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 10 apr. 2024

Två energianläggningar i Ukraina förstördes i ryska flyganfall natten till onsdagen, lokal tid, rapporterar AFP. Attackerna, som riktades mot anläggningar i Mykolaiv samt regionen Odessa, ledde till att två kraftledningar skars av. Det orsakade tillfäll…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Två energianläggningar i Ukraina förstördes i ryska flyganfall natten till onsdagen, lokal tid, rapporterar AFP.

Attackerna, som riktades mot anläggningar i Mykolaiv samt regionen Odessa, ledde till att två kraftledningar skars av. Det orsakade tillfälliga strömavbrott i området. Enligt Ukrainas flygvapen skickade Ryssland 17 drönare och avfyrade tre robotar mot ukrainskt territorium under natten.

Attackerna mot ukrainska energianläggningar har intensifierats de senaste månaderna. Rysslands försvarsdepartement har sagt att attackerna är vedergällning för Kievs försök att attackera ryska energianläggningar.

Ryssland kallade in 150 000 nya soldater i åldrarna 18-20 år den 1 april, skriver Storbritanniens försvarsdepartement på X. Landet kallar in nya soldater varje vår och höst.

“Dessa soldater kommer att tjänstgöra i 12 månader, i alla delar av Rysslands militär, men är för närvarande inte placerade i Ukraina”, skriver försvarsdepartementet på X.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS