News55

Ryssland: "Terrorister" dödade i Kaukasien

Artikelbild
Den här bilden har tagits från det filmmaterial som ryska myndigheter har gått ut med från insatsen. (Foto: Rysslands federala anti-terrorkommitté via AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 11 apr. 2024Publicerad: 11 apr. 2024

Två personer som beskrivs som misstänkta terrorister har dödats i eldstrid i ryska Kaukasien, enligt ryska myndighetsuppgifter. Skottlossningen ägde rum utanför Naltjik, som är huvudstad i den ryska delrepubliken Kabardinien-Balkarien. Svårverifierade f

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ryssland: “Terrorister” dödade i KaukasienRysslands federala anti-terrorkommitté via AP/TTDen här bilden har tagits från det filmmaterial som ryska myndigheter har gått ut med från insatsen.RysslandTT-AP-AFP

Två personer som beskrivs som misstänkta terrorister har dödats i eldstrid i ryska Kaukasien, enligt ryska myndighetsuppgifter.

Skottlossningen ägde rum utanför Naltjik, som är huvudstad i den ryska delrepubliken Kabardinien-Balkarien. Svårverifierade filmer som sprids i statliga och statsgranskade ryska medier visar hur militärt klädda styrkor från säkerhetstjänsten FSB skjuter mot ett ödehus och tycks bli beskjutna.

De två personer som uppges ha blivit dödade anklagas för att ha planerat någon form av “sabotage och terrorattacker”.

Ryska myndigheter har trappat upp sina insatser till följd av terrorattacken mot konserthuset Crocus City Hall i Moskva den 22 mars, där beväpnade gärningsmän dödade totalt 145 människor. Utöver fyra huvudmisstänkta har många människor gripits i Ryssland och i Tadzjikistan.

Extremiströrelsen IS har tagit på sig ansvaret för attacken, vilket stöds av uppgifter från regeringar i väst.

Kabardinien-Balkarien är ett av flera områden på den ryska sidan av Kaukasien där islamistisk extremism har sjudit i många år. I samband med och efter Tjetjenienkrigen har ryska styrkor utfört regelbundna räder där och i grannregionerna.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS