A-
A+

Så fortsätter Sveriges jakt på nytt EM-guld

Sverige jublar efter segern mot Nederländerna.
Sverige jublar efter segern mot Nederländerna.
HandbollMannheim, TT:s utsände

Glenn Solberg får vänta med att möta "sitt" Norge.

I stället är Slovenien första motståndare när Sveriges handbolls-EM fortsätter i Hamburg.

Som vinnare i grupp E ställs Sverige mot vinnaren i grupp D i den första matchen i mellanrundan. Lite överraskande lyckades Slovenien snuva Norge på förstaplatsen efter att ha vunnit gruppfinalen med uddamålet.

Slovenien har vi ju mött några gånger, det är ett väldigt tekniskt och bollsäkert bra lag. Duktiga handbollsspelare, säger förbundskapten Glenn Solberg.

Förvånad att ni inte får möta Norge?

Ja, det var överraskande. Det trodde jag faktiskt inte.

Solberg: "Hade en dålig start"

Solberg kom till den mixade zonen med ett lite lättat leende efter att hans Blågult med nöd och näppe lyckats med det som Norge misslyckades med.

29–28 mot Nederländerna var en riktig nagelbitare.

Vi hade en dålig start och kom efter med tre mål, men fajtar oss in i matchen igen. Sedan ligger vi under på slutet igen, att vi kunde vinna är fantastiskt. Det var en tuff match, säger Solberg.

Palicka räddade Sverige

Beslutet att kasta in Andreas Palicka i målet i slutminuterna – efter att han vilat hela andra halvlek – var en av sakerna som avgjorde. 37-åringens räddningar gör att Sverige på tisdagsmorgonen tar tåget från Mannheim till Hamburg med en skönare känsla.

Han har en förmåga att rädda viktiga bollar. Det är inte tillfälligheter, tror jag, säger Solberg, som också hyllar målvaktstränaren och förre landslagsstjärnan Tomas Svensson för hans fingertoppskänsla.

Palicka fick komma in på planen igen trots att Tobias Thulin inte hade gjort en dålig insats i andra halvlek.

Vi har ju en gammal ringräv, som vi säger i Norge, på bänken. Tomas har en extrem känsla för det där och väldigt, väldigt duktig, jag är väldigt glad över att ha honom i mitt lag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.