A-
A+

Så ser svenska truppen till dressyr-VM ut

Förbundskapten Bo Jenå har tagit ut sin trupp till dressyr-VM i Herning. Arkivbild.
Förbundskapten Bo Jenå har tagit ut sin trupp till dressyr-VM i Herning. Arkivbild.
RidsportTT

Den svenske förbundskapten i dressyr, Bo Jenå, har valt den trupp han tar med sig till VM i danska Herning. Och han är övertygad om att Sverige kommer att slåss om medaljerna.

Annons

Annons

VM-lagen tar ut en trupp bestående fyra ryttare och en reserv. Det svenska laget består av Therese Nilshagen på Dante Weltino OLD, Patrik Kittel på Touchdown, Jeanna Högberg på Astoria och Juliette Ramel på Buriel KH. Reservryttare är Antonia Ramel på Curiosity.

"Det är ett starkt lag. Vi har haft en väldigt bra start på säsongen och leder Nations Cup-ligan. Hästarna har visat otroligt fin form", säger Bo Jenå i ett pressmeddelande.

Jenå är segerviss:

"Vi ska vara med och slåss om medaljerna i Herning, helt klart."

I sådana fall vore det inte en dag för tidigt. Det var 24 år sedan Sverige tog sin senaste, och även första och hittills enda, VM-medalj. Då grävde man lagbrons i Rom och då fanns nuvarande landslagstränaren Louise Nathhorst med i laget. Nu hoppas Nathhorst på att medaljtorkan ska brytas.

"Om alla har en bra dag så kan vi ta medalj, det är absolut ingen omöjlighet. De behöver egentligen bara rida som vanligt. Vi har ett väldigt bra och rutinerat lag", säger hon i pressmeddelandet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.