News55

Silver för Sverige i Bocuse d'or

Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 20 mars 2024Publicerad: 20 mars 2024

Det blev en andraplats för svenske kocken Gustav Leonhardt när Europafinalen av Bocuse d'or avgjordes i Trondheim. – Jag är väldigt glad men inte nöjd, jag hade velat ha guldstatyetten, säger Gustav Leonhardt till TT efter tävlingen. Skrei, klippfisk, p…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Silver för Sverige i Bocuse d’orGorm Kallestad/NTB/TTGustav Leonhardt tävlade i Europafinalen i Bocuse d’or Europe i Trondheim.MatTTDet blev en andraplats för svenske kocken Gustav Leonhardt när Europafinalen av Bocuse d’or avgjordes i Trondheim.Jag är väldigt glad men inte nöjd, jag hade velat ha guldstatyetten, säger Gustav Leonhardt till TT efter tävlingen. Gorm Kallestad/NTBNoel Moglia utsågs till bästa commis (assisterande kock) vid Europafinalen i Bocuse d’Or Europe i Trondheim. Skrei, klippfisk, pilgrimsmussla och ren var de norska råvarorna som stjärnkockarna hade att jobba med – och det blev en helnordisk prispall. Allra bäst lyckades enligt juryn Danmark följt av Sverige på silverplats. Norge kom på tredje plats.Vi hade högsta poäng på kötträtten och arbetet i köket och det skilde ett halvt poäng per domare på fiskrätten, men där var det någonting som hände som gjorde att det inte räckte hela vägen, säger Gustav Leonhardt. Det blev ytterligare en utmärkelse för det svenska laget när Noel Moglia utsågs till bästa commis (assisterande kock).Vi har i alla fall vunnit flest priser. Det är vi väldigt glada för, det är sällan som man både tar hem en pallplats och vinner priset för bästa commis, men Noel är otroligt duktig, säger Gustav Leonhardt. Bocuse d’or är världens mest ansedda gastronomiska tävling med 65 länder som deltar globalt. Av Europafinalens 20 deltagande länder gick 10 vidare till världsfinalen som äger rum i januari 2025 i franska Lyon.Kristina Erkenborn/TT

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS