A-
A+

Sirius försvarade sig till en poäng mot Kalmar

Kalmar och Sirius spelade lika på Guldfågeln arena.
Kalmar och Sirius spelade lika på Guldfågeln arena.
FotbollTT

Kalmar och Sirius delade på poängen på Guldfågeln arena. Kalmar var det spelförande laget matchen igenom men ett drömmål räckte för att rädda en poäng för Uppsalalaget.

Annons

Annons

Ett drömmål av Karl Larson visade sig räcka för de blåsvarta. Sirius försvarsmur var alldeles för stark för Kalmar.

Larson fångade i den 12:e minuten upp en boll från Aron Bjarnason en bit innanför straffområdet. Bollen studsade upp och Larson testade lyckan med ett volleyskott som blev till en riktig drömträff ribba in bakom Ricardo i Kalmarmålet.

Kalmar var det spelförande laget matchen igenom och hade merparten av bollinnehavet.

Därför var det inte många som blev förvånade när Kalmar kvitterade efter halvtimmen spelad. Oliver Berg plockade upp en förlängd hörna och sköt mot mål, där stod ytterback David Olafsson som klackade in bollen.

Kalmartränaren Henrik Rydströms manskap försökte länge bryta ner hans forna klubb Sirius försvarsblock men Uppsalalaget vägrade ge med sig. Kalmar kom ofta fram runt straffområdet men den sista kreativiteten och finessen fanns inte där för att göra ett ledningsmål.

I stället var det Sirius som hade bud på en straff då stjärnanfallaren Christian Kouakou revs ner efter att ha blivit inklämd mellan två Kalmarförsvarare. Domare Joakim Östling valde att fria vad som på reprisbilderna lika väl kunnat vara straff.

Matchen slutade 1–1 och Kalmar måste få få ordning på hur man bryter ner lågt stående försvar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.