A-
A+

Sjunkande förtroende för Magdalena Andersson

Magdalena Anderssons förtroendesiffror sjunker för tredje mätningen i rad. Arkivbild.
Magdalena Anderssons förtroendesiffror sjunker för tredje mätningen i rad. Arkivbild.
PolitikTT

Förtroendet för Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson fortsätter att sjunka, visar en undersökning från Ipsos/Dagens Nyheter. S-ledaren toppar fortfarande förtroendeligan bland partiledarna, men de tre senaste mätningarna har trenden pekat nedåt.

Sedan mars 2022 har andelen som har stort eller mycket stort förtroende för Andersson fallit med 9 procentenheter. För första gången sedan november 2021 är det fler som har lågt förtroende än högt.

Magdalena Anderssons svacka sammanfaller med en vikande trend också när det gäller väljarstödet för Socialdemokraterna. S har sedan valet 2022 legat på historiskt höga nivåer, mycket tack vare Tidöregeringens besvärliga start, med stillestånd i Natoprocessen, inflation och kritik för svikna vallöften.

Nu ser läget något ljusare ut för regeringen, vilket kan vara en faktor bakom väljarnas svalnande känslor för Magdalena Andersson och hennes parti.

Daniel Helldén, som valdes till språkrör för Miljöpartiet i november, är för första gången med i DN/Ipsos mätningar och får låga 5 procent. Han är fortfarande relativt okänd: fyra av tio väljare har ingen bestämd uppfattning om honom.

Även Centerledaren Muharrem Demirok har, trots att han suttit på posten i ett år, lika låga förtroendesiffror.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.