Ska pensionera sig – vann sin största titel

Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 31 mars 2024Publicerad: 31 mars 2024

Oseedade Danielle Collins tog hem vinsten i WTA-turneringen i Miami efter att ha slagit världsfyran Elena Rybakina i raka set i finalen, 7–5, 6–3. Titeln i Miami är den största hon vunnit under sin karriär och kommer efter att hon meddelat att pensioner…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ska pensionera sig – vann sin största titelLynne Sladky/AP/TTDanielle Collins med sin trofé efter att ha vunnit titeln i WTA-turneringen i Miami.TennisTT-APOseedade Danielle Collins tog hem vinsten i WTA-turneringen i Miami efter att ha slagit världsfyran Elena Rybakina i raka set i finalen, 7–5, 6–3.Titeln i Miami är den största hon vunnit under sin karriär och kommer efter att hon meddelat att pensioneringen från sporten närmar sig. 30-åriga Collins, som är född och uppvuxen i Florida, aviserade efter att ha blivit utslagen ur Australian Open att årets säsong blir hennes sista, bland annat till följd av att hon lider av endometrios. I lördagens final lyckades hon ta hem segern med sin fjärde matchboll, varpå hon böjde sig fram och blev stående i tio sekunder utan att röra sig.Det gamet tog mycket kraft ur mig och Elena tvingade mig runt hela planen. När det tog slut tänkte jag bara: “Tack gode gud”, allt kom i kapp mig. Collins, som äntrade sin hemmaturnering rankad på plats 53 i världen, tog sig an finalmötet med en påtaglig intensitet och knöt upprepade gånger näven efter att ha vunnit poänger. Den planerade pensioneringen har skänkt henne mer motivation att vinna fler titlar.Jag tror att jag aldrig varit så fokuserad som i den här turneringen.