A-
A+

Snöplig rivning grusade von Eckermanns chanser

Henrik Von Eckermann, här på hästen Calizi under en tävling i Basel tidigare i veckan, lyckades inte nå pallen i söndagens världscuphoppning.
Henrik Von Eckermann, här på hästen Calizi under en tävling i Basel tidigare i veckan, lyckades inte nå pallen i söndagens världscuphoppning.
RidsportTT

Henrik von Eckermann är inte felfri.

En snöplig rivning grusade möjligheterna till en pallplats i Basel för den svenska världsettan.

Trots det tog han över ledningen i den totala världscupen.

Både von Eckermann på hästen King Edward och Peder Fredricson på Catch me Not S drog på sig fyra fel i den inledande hoppningen i söndagens världscuptävling i schweiziska Basel. Den sista svenska deltagaren, Erica Swartz Ryan på Cavicii Z, blev 33:a efter tolv fel.

Eftersom åtta andra ekipage var felfria innebar det att möjligheterna till svenska pallplatser var borta. von Eckermann blev till slut tia och Fredricson elva och båda plockade poäng i totalen. Henrik von Eckermann gick på så sätt upp i ledning i den totala världscupen, men poängen är inte viktiga i sig för svensken då han som regerande världscupvinnare är direktkvalificerad till finalen i Riyadh i april.

Även Fredricson, sjua i sammandraget, har stora möjligheter att kvala in till världscupfinalen.

Söndagens tävling vanns av belgaren Pieter Devos som tillsammans med Mom's Toupie de la Roque var ett av bara två felfria ekipage i omhoppningen. Schweiziskan Janika Sprunger på Orelie, också felfria, blev tvåa.

Deltävlingen i Basel var den tionde av totalt 14 i den västeuropeiska ligan av världscupen. Härnäst väntar tävlingar i Leipzig nästa vecka och i Amsterdam veckan därpå innan det hela avslutas i Göteborg 22–25 februari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.