A-
A+

Starkt avslut men nedåt för veckan på Wall Street

Banker var några av dagens vinnare på New York-börsen. Arkivbild.
Banker var några av dagens vinnare på New York-börsen. Arkivbild.
BörsTT-AP

Annons

Annons

Efter en positiv rapport om konsumenternas inställning och inflationsförväntningar avslutades eftermiddagshandeln på USA-börsen starkt. Totalt för veckan slutade dock aktiehandeln på minus.

Rapporten från University of Michigan, som visade att inflationsförväntningarna har hållit sig stabila eller förbättrats, var välkommen efter att flera rapporter den här veckan pekat på extremt höga konsumentpriserna i juni.

Rapporten bådar också gott för investerare som letar efter tecken på att centralbanken Federal Reserve så småningom kan lätta på sin aggressiva politik för att bekämpa inflationen.

Banker och vårdföretag var några av dagens vinnare. United Health Group steg 4,9 procent efter att ha höjt sin vinstprognos för året och Citigroup steg med hela 13,8 procent.

Dow Jones industriindex steg 2,1 procent och medan Nasdaqs kompositindex ökade 1,8 procent. Det breda S&P 500 indexet steg med 1,9 procent.

Uppgångarna var dock inte tillräckliga för att hämta upp den allmänna nedgången för veckan och jämförelseindexet landar på en minskning med 1,3 procent.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.