A-
A+

Stjärnan höll för trycket – vann Australian Open

Aryna Sabalenka säkrade andra raka titeln i Australian Open.
Aryna Sabalenka säkrade andra raka titeln i Australian Open.
TennisTT

76 minuter räckte för Aryna Sabalenka att säkra andra raka titeln i grand slam-turneringen Australian Open.

Belarusiskan besegrade Zheng Qinwen från Kina i två raka set, 6–3 och 6–2.

Tack till alla som har inspirerat mig, säger Sabalenka i Discoverys sändning.

Efter den blytunga förlusten hyllades Zheng Qinwen av Aryna Sabalenka.
Efter den blytunga förlusten hyllades Zheng Qinwen av Aryna Sabalenka.

Australian Open-finalen i Melbourne blev allt annat än dramatiskt. Förvisso gjorde Zheng Qinwen vad hon kunde, men den regerande mästarinnan från Belarus, Aryna Sabalenka, var helt enkelt för bra.

Jag vill tacka alla som har inspirerat mig genom åren. Det har varit ett par otroliga veckor och det är ett otroligt ögonblick att få stå här som vinnare igen, säger en känslosam Sabalenka efter segern i årets första grand slam-turnering.

"Mitt lag, wow"

25-åriga Sabalenka tog hem första set tämligen enkelt med 6–3 och fortsatte sedan dominera i andra set som hon vann med 6–2.

Mitt lag, wow. Tack för att ni alltid står vid min sida, utan er hade det här inte varit möjligt. Tack för allt ni har gjort för mig. Men utan mig hade ni inte heller varit så bra som ni är, säger vinnaren skämtsamt.

Finalmatchen avbröts i ett par minuter på grund av demonstranter på läktaren. När matchen väl drog i gång igen var det inget snack om saken.

Först och främst vill jag gratulera Sabalenka. Det är min första final och det är en bra erfarenhet. Tack till alla som har kommit hit för att stötta mig. Jag känner en tomhet för jag kunde ha gjort det bättre, säger en nedstämd Zheng Qinwen.

Hyllades stort

Qinwen, som i och med finalplatsen för första gången kommer vara rankad som en av världens tio bästa spelare, hade chansen att bli blott den andra kinesiskan att vinna en grand slam-turnering. 2014 lyfte Li Na Australian Open-bucklan.

Efter den blytunga förlusten hyllades Zheng Qinwen av Aryna Sabalenka.

Jag vill passa på att gratulera henne för jag vet hur tufft det är att ta sig till finalen. Du kommer bli bättre, säger belarusiskan.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.