A-
A+

Stockholmsbörsen öppnar

Börserna väntas peka nedåt. Arkivbild.
Börserna väntas peka nedåt. Arkivbild.
EkonomiTT

Handelsveckan inleds på minus. Stockholmsbörsen backar alldeles efter öppningen. I Asien backade börserna ett par procent.

Annons

Annons

OMXSPI ligger efter ett parminuters handel back med 0,2 procent.

Bland bolagen på storbolagslistan finns Kinnevik, plus 0,9, SEB, plus 0,5 och Swedbank, plus 0,4 procent. Till dem som drar ned indexet för storbolagen finns Boliden, minus 3,5 procent, som precis har berättat om stora investeringar som krävs i Aitikgruvan för att säkra en damm. Autoliv backar 2 procent, liksom Sinch.

Räntorna fortsätter att stiga, den amerikanska långa räntan ligger en dryg procent högre jämfört med för en månad sedan. Under tisdagen kommer amerikanska inflationssiffror, och inflationen kommer att vara i fokus under den här veckan i flera länder. Bland annat kommer Storbritanniens besked på onsdag. Under måndagen kommer siffror från Norge och Danmark.

Ändå verkar inte stigande räntor och inflation bita på bopriserna. Över hälften av hushållen räknar med att bopriserna stiger framöver och de som tror på sjunkande priser blir allt färre, enligt SEB:s boprisindikator för april.

Oljepriser har fallit tillbaka något, Brentoljan handlas för drygt 100 dollar fatet. Även gaspriset backar något.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.