A-
A+

Svagt nedåt på börsen

Kursnedgångar för bland annat Ericsson och SKF på torsdagsbörsen. Arkivbild.
Kursnedgångar för bland annat Ericsson och SKF på torsdagsbörsen. Arkivbild.
BörsTT

Stockholmsbörsen inledde svagt uppåt, men halkade ned under nollstrecket under eftermiddagshandeln.

OMXS-index slutade på minus 0,3 procent.

Annons

Annons

Till de mest omsatta aktierna som drog nedåt på OMXS30-index hörde kullagertillverkaren SKF, minus 2,9 procent, och telekombolaget Ericsson, ned 1,4 procent.

Läkemedelskoncernen Astra Zeneca tyngde dock mest i kraft av indextyngd med en nedgång på 2,6 procent, trots att en studie visat positiva resultat för bolagets cocktail-spruta för covid-19-patienter som inte kan ta vaccin.

Nätkasinoutvecklaren Evolution återhämtade sig efter kursraset i samband med att bolaget anklagats för att ha verksamhet i länder som Iran – i strid med amerikanska sanktioner. Aktien gick upp 3,3 procent. Även molntjänstbolaget Sinch gick upp, plus 2,2 procent.

Fastighetsbolaget Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) meddelade att man med ett mångmiljardförvärv ökat till en majoritetspost i Amasten och siktar på ett pliktbud. Aktien steg 3,5 procent.

Förvärvsbolaget Storskogen dubblade sin vinst och siktar på att ta in mer pengar för att fortsätta köpa bolag, enligt en delårsrapport. Aktien backade dock med 3,0 procent.

Även på de ledande Europabörserna var det nedåt. Parisbörsens CAC-index och Frankfurtbörsens DAX-index backade 0,2 procent medan Londonbörsens FTSE-index gick ned 0,5 procent.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.