Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 05 apr. 2024Publicerad: 05 apr. 2024

Ineffektivt i VM-premiären. Islossning i den andra matchen. Damkronorna vann med 8–1 mot Kina – efter en riktig rivstart på matchen. Efter 3–1-segern i premiären mot Danmark var Damkronorna inte helt nöjda med effektiviteten framför mål. Men i den andra…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Svensk målfest – Damkronorna krossade KinaChristine Olsson/TTHilda Svensson inledde målskyttet för Damkronorna. Arkivbild.IshockeyTTIneffektivt i VM-premiären. Islossning i den andra matchen.Damkronorna vann med 8–1 mot Kina – efter en riktig rivstart på matchen. Efter 3–1-segern i premiären mot Danmark var Damkronorna inte helt nöjda med effektiviteten framför mål. Men i den andra VM-matchen lossnade det rejält. Drygt sex minuter in i den första perioden tog Hilda Svensson fart och placerade in 1–0. En stund senare utökade den 17-åriga stortalangen till 2–0 med ett mål i numerärt överläge.”Vi skapar mycket” Innan perioden var över hann Sverige, genom Lina Ljungblom och Felizia Wikner Zienkiewicz, med att göra både 3–0 och 4–0. En blågul smakstart på matchen, med andra ord.Vi ger inte bort den (pucken) lika mycket som mot Danmark och så sätter vi våra lägen i dag, sade Ljungblom till SVT. Tre av målen kom från hennes kedja.Det är bra! Vi skapar mycket och det är klart att vi känner att vi vill ha utdelning, fortsatte Ljungblom. Bättre kinesisk lycka i den andra perioden? Inte. Efter mindre än en minut tryckte Sofie Lundin in ett slagskott i krysset. Kort därefter satte Josefin Bouveng 6–0 och Hanna Olsson 7–0.”Trycker ned dem ordentligt” Kina reducerade visserligen därefter men var aldrig nära att kunna hota. Sverige vann till slut med 8–1 efter att Sara Hjalmarsson gjort Damkronornas sista mål. Förbundskapten Ulf Lundberg var nöjd efter lagets andra raka seger.Vi trycker ned dem ordentligt. Vi gör 4–0 i första perioden, vi stänger matchen. Det är svårt att motivera sig i slutet och jag hade gärna vunnit tredje perioden också. Men fine, gott så, säger han till SVT. För Damkronorna fortsätter VM, som spelas i Utica i USA, med match mot Japan på söndag. Ett Japan som förlorade efter straffar mot Kina i första matchen i gruppspelet.Karl Sundström/TTFakta: Sveriges gruppspelsmatcher TT Onsdag 3 april: Danmark–Sverige 1–3. Fredag 5 april: Sverige–Kina 8–1. Söndag 7 april: Sverige–Japan (17.00). Måndag 8 april: Tyskland–Sverige (17.00). SVT sänder Sveriges matcher.