News55

Svensk mardröm: Kanada väntar i VM-kvartsfinal

Artikelbild
Hanna Olsson och Damkronorna har en tuff uppgift framför sig: stornationen Kanada väntar i VM-kvartsfinal i amerikanska Utica. (Foto: Samuel Steén/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 09 apr. 2024

Damkronorna siktar högt och satsar på VM-medalj. Nu är vägen dit otroligt tuff. I kvartsfinal väntar stornationen Kanada. Seger i gruppfinalen mot Tyskland och Damkronorna hade fått en "lättare" kvartsfinal under ishockey-VM i amerikanska Utica. I ställ…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Seger i gruppfinalen mot Tyskland och Damkronorna hade fått en “lättare” kvartsfinal under ishockey-VM i amerikanska Utica.

I stället blev det förlust – och en betydligt tuffare väg fram för att uppnå målsättningen med mästerskapet: medalj.

I kvartsfinalen väntar nämligen Kanada, en stornation som Sverige har mött 17 gånger i VM- och OS-sammanhang och förlorat samtliga matcher.

Vi behöver vara effektivare, vi behöver vara spetsigare för att få in pucken. Vi skapar tillräckligt många chanser, sade förbundskapten Ulf Lundberg till SVT efter 0–1-mötet med Tyskland.

Kanada, som avslutade gruppspelet med förlust efter förlängning mot USA, har tagit medalj i alla VM som spelats och toppar medaljligan – tolv guld, nio silver, ett brons – före just USA.

Sverige har tagit två brons; 2005 i Sverige och sedan året efter i Kanada.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS