A-
A+

"The White Lotus"-skådespelare får sparken

F. Murray Abraham och resten av ensemblen i 'The White Lotus' på Screen Actors Guild-galan i februari 2023. Arkivbild.
F. Murray Abraham och resten av ensemblen i "The White Lotus" på Screen Actors Guild-galan i februari 2023. Arkivbild.
TvTT

Strömningstjänsten HBO sparkar den serbiske skådespelaren Miloš Biković från tv-serien "The White Lotus". Biković anklagas för att stödja den ryska invasion av Ukraina, skriver Business Insider.

Inspelningen av den tredje säsongen av ”The White Lotus” startar i Thailand senare den här månaden, och nu görs rollen som friskvårdsguru som Biković skulle ha spelat om.

HBO ger ingen närmare förklaring till att man bryter med Biković, men mediebolaget fick skarp kritik från det ukrainska utrikesdepartementet i slutet av januari när rollsättningen annonserades.

“@HBO är det okej för er att arbeta med en person som stödjer folkmord och bryter mot internationell lag?” skrev departementet på X.

Även om Biković inte har gjort några offentliga uttalanden till stöd för kriget, skrev han på Instagram om sina erfarenheter av konflikter och konsekvenser av krig. Vissa var dock missnöjda över att skådespelaren inte uttryckligen fördömde Ryssland.

I en kommentar till Business Insider säger Biković att han utsatts för en "riktad kampanj som kan skapa ett oroande prejudikat som skuggar essensen av konstnärlig frihet".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.