A-
A+

Trump och Haley får ny utmanare

Donald Trump, här med Nikki Haley. Nu får de två republikanska presidentaspiranterna en ny utmanare i form av Vivek Ramaswamy. Arkivbild.
Donald Trump, här med Nikki Haley. Nu får de två republikanska presidentaspiranterna en ny utmanare i form av Vivek Ramaswamy. Arkivbild.
USATT

Vivek Ramaswamy, en välbärgad tidigare bioteknikentreprenör från Ohio, meddelar att han vill bli USA:s näste president.

Annons

Annons

Vi har varit så besatta av vår mångfald och våra olikheter att vi glömt alla sätt som vi är likadana som amerikaner, säger Ramaswamy i en kampanjvideo.

I videon hävdar han att USA står inför en identitetskris där tro, patriotism och hårt arbete är ute, och har ersatts av sekulariserad tro på "covidism, klimatism och könsideologier".

Han har enligt flera medier gjort sig ett namn i högerkretsar till följd av sitt motstånd mot så kallade ESG-investeringar, ett begrepp som på svenska motsvaras av hållbara eller ansvarsfulla investeringar.

Ramaswamy, 37 år gammal, har skrivit ett par böcker och är medgrundare till dels ett finansbolag, dels till bioteknikföretaget Roivant Sciences. Hans möjlighet att faktiskt nå Vita huset beskrivs av nyhetsbyrån AP som små.

Som republikan kommer han att ställas mot åtminstone expresidenten Donald Trump och tidigare FN-ambassadören Nikki Haley, som båda meddelat att de kandiderar till presidentposten 2024.

Utah-senatorn Mike Lee, också republikan, delar Ramaswamys video på Twitter och skriver att han alltid gillat 37-åringen, då han är "smart, innovativ och orädd". Lee säger dock inte uttryckligen att han vill se Ramaswamy som president.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.