A-
A+

Två gånger Carl bakom Färjestads seger

Färjestads målvakt Carl Lindbom jublar efter seger och hållen nolla mot Örebro.
Färjestads målvakt Carl Lindbom jublar efter seger och hållen nolla mot Örebro.
IshockeyTT

Carl Lindbom höll sin andra nolla och Carl Dahlström fortsatte som plus/minus-kung.

Då stärkte Färjestad sin serieledning i SHL-ishockeyn via 3–0 mot Örebro.

Det ser lovande ut, säger Dahlström om sitt nya lag.

Carl Dahlström är en av två utespelare i Färjestad som inte har gjort mål den här säsongen.

Ändå är den 28-åriga backen – tillbaka i Sverige efter sju år i Nordamerika där det bland annat blev 67 NHL-matcher – en starkt bidragande orsak till att Karlstadslaget toppar SHL-tabellen när en tredjedel av grundserien är avverkad.

Dahlström har klart bäst plus/minus-statistik i laget, +14, och mot Örebro var han inne på samtliga mål i 3–0-segern.

Det är ju kul att grabbarna gör mål när man är på isen, säger han.

Han vet sin roll i laget och sätter stolthet i arbetet i försvarszonen, där han använder sina 195 centimeter och 104 kilo för att hålla rent framför egen målvakt.

Jag har byggt min karriär på det. När tränaren sätter in mig på isen ska han kunna lita på mig. Alla kan inte vara poängkungar och jag är värvad för min defensiv, säger han.

”Stör mig inte”

Mot Örebro gjorde backkollegorna Mattias Göransson och August Tornberg varsitt mål. Det var Tornbergs första och Göranssons andra och visst längtar även Dahlström efter att få skicka in en puck i motståndarmålet. Både han och tränaren Tomas Mitell tror att han kommer att visa mer i offensiven ju längre säsongen lider.

Jag vet att jag kan mer och det var ju nära i öppen kasse i dag. Men jag har varit med länge och det stör mig inte särskilt mycket, säger Dahlström.

Nyförvärvet spelade klart mest i Färjestad mot Örebro, trots att han har haft ett välfyllt schema på sistone med spel i Tre Kronor i Karjala Tournament utöver matcherna i SHL och CHL med klubblaget.

Tomas Mitell litar på Dahlström.

Han är stabil och växer in i ligan mer och mer. Det är bra att ha honom, säger Färjestads tränare.

Vacker nolla

Dahlström hade god hjälp av flera av sina landslagskollegor mot Örebro. Linus Johansson sköt skottet som resulterade i Göranssons 1–0-mål, Victor Ejdsell skickade upp 2–0-pucken i krysset med ett mäktigt slagskott och Carl Lindbom höll nollan för andra gången under sin unga SHL-karriär, nu 13 matcher lång.

Den 20-åriga succémålvakten, värvad till Karlstad från Djurgården till den här säsongen, tackade som brukligt medspelarna för hjälpen.

Det kändes bra i dag. Vissa matcher flyter det på. Vi tryckte på att vinna kamperna framför målen i dag och när vi gör det blir det enklare för mig. Då kan jag fokusera på mitt, säger Lindbom.

Han tycker att nollor är mycket vackrare än alla andra siffror på resultattavlan.

Jag kan ju stå här och säga att det inte spelar någon roll och det gör det ju egentligen inte när vi vinner. Men det känns riktigt bra och det är bra för självförtroendet, säger Lindbom.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.