Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 17 mars 2024Publicerad: 17 mars 2024

Manchester United är vidare till semifinal i FA-cupen. Detta efter ett galet drama där Amad Diallo avgjorde till 4–3 i slutet av förlängningen mot Liverpool. Hemma på Old Trafford fick United en drömstart då Scott McTominay stötte in en retur till 1–0.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

United till cupsemi – efter galet dramaDave Thompson/AP/TTUnited är vidare till semifinal.FotbollTTManchester United är vidare till semifinal i FA-cupen.Detta efter ett galet drama där Amad Diallo avgjorde till 4–3 i slutet av förlängningen mot Liverpool. Hemma på Old Trafford fick United en drömstart då Scott McTominay stötte in en retur till 1–0. McTominay fick senare ett gyllene tillfälle att utöka ledningen men sköt mitt på Liverpool-målvakten Caoimhin Kelleher. Inget ytterligare United-mål där och då. I stället? Två snabba fullträffar från Liverpool som vände på matchen. Först var det världsmästaren Alexis Mac Allister som från distans, via en United-touch, kvitterade i den 44:e minuten. Sedan var det Mohamed Salah som kort därefter satte 2–1. Ett mål som länge såg ut att bli avgörande. Men med tre minuter kvar slog inhopparen Antony, som har haft en blytung säsong, till och kvitterade för United. Förlängningen blev sedan dramatisk. Harvey Elliot gav Liverpool ledningen igen. 20-åringens skott touchade på ett United-ben och ställde André Onana i målet. Sedan klev Marcus Rashford fram och kvitterade till 3–3 med ett distinkt avslut. Dags för straffar? Inte. Amad Diallo placerade i slutskedet in 4–3 och sköt därmed United vidare efter ett galet drama i Manchester. Efter att ha tagit av sig tröjan i samband med firandet fick Diallo också sitt andra gula kort och blev utvisad. Tidigare under söndagen tog sig även Chelsea vidare till semifinal. Detta efter att ha besegrat Leicester med 4–2 via två mål på tilläggstid. I semifinal ställs Manchester United emot Championshiplaget Coventry City, och Chelsea möter Manchester City.