A-
A+

Utpekad JVM-stjärna överlämnade sig till polisen

Alex Formenton, tidigare NHL-spelare i Ottawa, har överlämnat sig till polisen. Arkivbild.
Alex Formenton, tidigare NHL-spelare i Ottawa, har överlämnat sig till polisen. Arkivbild.
IshockeyTT-AP

Förre NHL-spelaren Alex Formenton har överlämnat sig själv till polisen efter uppgifter om att totalt fem kanadensiska spelare från JVM-guldlaget 2018 kommer att åtalas för sexuella övergrepp.

Formentons juridiska ombud bekräftar för nyhetsbyrån AP att Formenton och flera andra spelare kommer att åtalas, men inte för vad.

Den 24-årige före detta Ottawaspelaren spelar sedan förra säsongen i schweiziska Ambri-Piotta. Han nekar, enligt sin advokat, till brott.

Tidningen Globe and Mail avslöjade tidigare i veckan att fem spelare ur laget som vann junior-VM 2018 kommer att åtalas. Spelarna har ombetts att överlämna sig själva till polisen.

Polisen i London, Ontario, som utreder fallet, har inte kommenterat tidningens uppgifter utan hänvisat till en pressträff den 5 februari.

Brottet ska ha begåtts i juni 2018.

Kanadensisk ishockey har under de senaste åren drabbats av flera sexskandaler som lett till att regeringen stoppat det statliga stödet till Kanadas ishockeyförbund och flera sponsorer har hoppat av.

Ytterligare fyra spelare från JVM-laget har den senaste tiden tagit paus från spel i sina NHL-klubbar, men varken spelarna eller klubbarna har kommenterat orsaken.

Kanada besegrade Sverige i JVM-finalen 2018 i Buffalo.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.