A-
A+

Världsmästarna tog historisk lagseger

Jens Fredricson på hästen Markan Cosmopolit under VM. Fredricson var nu med och vann nationshoppningen på Spruce Meadows i Kanada.
Jens Fredricson på hästen Markan Cosmopolit under VM. Fredricson var nu med och vann nationshoppningen på Spruce Meadows i Kanada.
RidsportTT

De svenska världsmästarna i hästhoppning tog ytterligare en stor nationsseger. För första gången vinner Sverige på klassiska Spruce Meadows i Kanada.

"Otroligt att få vinna det här", säger Jens Fredricson.

Annons

Annons

Jens Fredricson, på Markan Cosmopolit, red tillsammans med sin bror Peder Fredricson, på Catch Me Not S, Rolf-Göran Bengtsson, på Ermindo, samt den individuelle världsmästaren Henrik von Eckermann, på Nababette Z.

Sverige inledde med en perfekt första runda där von Eckermann, Bengtsson och Jens Fredricson red felfritt. Efter ett missförstånd tvingades von Eckermann utgå i andra rundan och alla marginaler var borta. Men Bengtsson och Jens Fredricson red felfritt och Peder Fredricson rev ett hinder.

Schweiz kom tvåa

Det innebar att Sverige efter två rundor och de sämsta resultaten strukna, stod på fyra fel, och vann därmed före Schweiz på sju. Nederländerna kom trea med åtta fel.

"Fantastiskt, att få sitt namn på den där bucklan alltså, det är otroligt. Att vi kan vara såna favoriter och stå upp till det. Otroligt att få vinna det här tillsammans med det här laget", säger Jens Fredricson till ridsportförbundets webbplats.

Annons

Annons

"Hinder stora som hus"

Förbundskaptenen Henrik Ankarcrona säger att arenan Spruce Meadows utanför Calgary beskrivs som att "hindren är stora som hus, vattenhindret är större än Atlanten, tiden är tightare än allt annat".

"Och varenda ord stämmer. Det är tufft och det är svårt. Det är en otrolig bedrift att vinna här", säger Ankarcrona.

Henrik von Eckermann håller med:

"Det är ju en sån särskild känsla att rida här, fullt hus och en historisk arena. Det är väldigt många duktiga ryttare på den bucklan och att få vara en av dem, det är stort", säger von Eckermann.

Sverige vann nationshoppningen i VM i Herning i augusti. I laget då ingick även Malin Baryard-Johnsson. Rolf-Göran Bengtsson var då reserv.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.