Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 11 mars 2024Publicerad: 11 mars 2024

Västerås SK får spela SM-final på hemmais. Regerande mästaren storvann över Edsbyn med 8–4 i den avgörande semifinalen. Daniel Johansson blev stor hemmahjälte och gjorde fyra mål. Nu väntar en finalrepris mot Villa Lidköping. Fyramålsskytten njöt efterå…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Västerås i SM-final efter krossErik Simander/TTDaniel Johansson gjorde fyra mål när Västerås krossade Edsbyn i den avgörande semifinalen. Arkivbild.BandyTTVästerås SK får spela SM-final på hemmais.Regerande mästaren storvann över Edsbyn med 8–4 i den avgörande semifinalen.Daniel Johansson blev stor hemmahjälte och gjorde fyra mål. Nu väntar en finalrepris mot Villa Lidköping. Fyramålsskytten njöt efteråt:Man mår jättebra. Det var väldigt roligt att spela. En jätterolig kväll, säger skarpskytten i Expressens tv-sändning. Och ännu roligare kan det bli med SM-final mot Villa Lidköping på hemmais.Publiken sluter upp redan i dag och det kommer att bli ännu fler på lördag. Det blir en otrolig stämning. Vi går in för att vinna, säger han. SM-semifinalserien mellan Västerås och Edsbyn har varit bortalagens serie i de fyra första matcherna. Men i avgörandet stod Västerås pall inför den stora hemmapubliken, 4 131 åskådare i ABB arena. Det blev en intensiv och målrik start med fem mål under de 14 första minuterna, 3–2 till hemmalaget. Därefter handlade allt om VSK som gjorde fem raka mål fram till 8–2 innan Edsbyns kunde putsa till siffrorna. Daniel Johansson gjorde hattrick redan i första halvlek och fullbordade det med 5–2 på straff i 44:e minuten. Sedan fyllde han på med ytterligare ett mål i andra halvlek. VSK tog SM-guld förra säsongen efter en dramatisk förlängningsseger mot Villa Lidköping. Nu möts de två lagen igen. Villa, som vann grundserien, tog sin finalplats efter tre raka segrar över Vetlanda.Göran Sundberg/TT