Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 16 mars 2024Publicerad: 16 mars 2024

Villa Lidköping är svenska mästare på damsidan för fjärde gången i rad efter en övertygande 7–4-seger mot Västerås i ABB arena. – Det känns helt fantastiskt, säger Ida Friman i SVT:s sändning. Den 24-åriga forwarden blev stor segerorganisatör tillsamman…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Villa med fjärde raka SM-guldet efter rivstartJessica Gow/TTVilla Lidköping jublar efter att ha blivit svenska mästare under damernas SM-final i bandy mot Västerås i ABB arena.BandyTTVilla Lidköping är svenska mästare på damsidan för fjärde gången i rad efter en övertygande 7–4-seger mot Västerås i ABB arena.Det känns helt fantastiskt, säger Ida Friman i SVT:s sändning. Den 24-åriga forwarden blev stor segerorganisatör tillsammans med systern Moa Friman, och i mål stod den 17-åriga Olivia Jakobsen för flera avgörande räddningar. Talangen, som inför matchen hade en elitseriematch och ett 20 minuters inhopp på kontot, hyllades stort av flera lagkamrater.Det var väldigt nervöst, men jag kände att jag hade med mig laget som var väldigt stabilt där bak, säger hon själv till SVT. Villas ledningsmål kom redan efter 55 sekunder och därefter fortsatte målen att trilla in i rask takt. Med drygt elva minuter spelade hade Villa gått upp till 4–2, en ledning man aldrig släppte. I andra halvlek bjöds de drygt 2 300 åskådarna i ABB arena på vackra mål. Efter 55 minuter tog Ida Friman vara på slarv i VSK:s försvar och soloåkte sig fram till 5–3. Kvarten senare stod Sanna Gustafsson för matchens delikatess när hon lobbade in 6–3 direkt på frislag.Vi sliter som djur i dag och jobbar stenhårt, säger en lycklig Gustafsson i guldhjälm. SM-guldet var det fjärde raka för Villa Lidköping som gick obesegrade genom seriespelet med 16 raka segrar och 178–14 i målskillnad. För Västerås blev det andra raka finalförlusten.Fakta: Senaste SM-guldmedaljörerna TT 2023: Villa Lidköping 2022: Villa Lidköping 2021: Villa Lidköping 2020: Västerås 2019: Västerås