News55

Xi: Extern inblandning stoppar inte enandet

Artikelbild
Kinas president Xi Jinping. Arkivbild. (Foto: Ng Han Guan/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 10 apr. 2024

"Extern inblandning" kommer inte att stoppa Kinas återförening med Taiwan, säger Kinas president Xi Jinping till den självstyrda öns tidigare president Ma Ying-Jeou under ett möte i Peking. – Skillnader i system kan inte ändra det objektiva faktum att v…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Extern inblandning” kommer inte att stoppa Kinas återförening med Taiwan, säger Kinas president Xi Jinping till den självstyrda öns tidigare president Ma Ying-Jeou under ett möte i Peking.

Skillnader i system kan inte ändra det objektiva faktum att vi tillhör en nation och ett folk, säger Xi till Ma, visar ett tv-sänt inslag.

Han säger också att “extern inblandning kan inte stoppa den historiska orsaken till vår återförening”.

Expresidenten Ma Ying-Jeou är i Kina som en del av vad han har kallat en “fredsresa”. Kina ser självstyrande Taiwan som en del av landets territorium och har sagt att landet kommer att ta över ön så småningom, med våld om nödvändigt.

Den taiwanesiska delegationen välkomnades av Xi på onsdagseftermiddagen lokal tid, rapporterade kinesiska och taiwanesiska medier. Den taiwanesiska delegationen har tidigare under sin Kinaresa besökt teknikföretag, universitet och historiska platser.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS