News55

Här är Stenmarks nya satsning – "lite läskigt"

Artikelbild
Arkivbild/TT
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 30 nov. 2023

Skidlegendaren Ingemar Stenmark har satt tänderna i en ny utmaning och eventuellt väntar en spännande tävling under sommaren.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En av Sveriges mest kända och folkkära idrottare, Ingemar Stenmark, har den senaste tiden ägnat sig åt att hoppa stavhopp. 67-åringen hoppar varje vecka i en friidrottshall i Solna.  

– Jag hoppade ju när jag var liten och har alltid varit passionerad för sporten. Har tänkt att testa nån gång och nu sa en ”varför provar du inte?”. Så då fick jag prova och tyckte det var jättekul, säger den före detta alpina stjärnan till SVT Sport

Skulle du vilja anlita erfaren arbetskraft? Klicka här.

Sommaren 2024 anordnas veteran-VM i friidrott. På frågan om han kommer ställa upp kan han varken svara ja eller nej. 

– Det är ju veteran-VM i Göteborg i sommar. Det är inte omöjligt men jag är inte så tävlingsinriktad egentligen. Det är mer en kul grej och bra träning också, säger han till SVT. 

Enligt tränaren Jonas Asplund så går det bra för Stenmark. Han har tränat åtta pass under hösten.  

– Han är väldigt lovande, en kul adept. Han har en förmåga att ta in instruktioner och han är kroppsmedveten, säger Jonas Asplund.  

Vad Stenmark uppskattar med sporten är bland annat att det är komplicerat och att det är tekniskt svårt. Han säger att det är en konstant utmaning.

ANNONS

Stenmark säger även att det kan vara lite läskigt med sporten, men att han ännu inte hoppar speciellt högt. Det viktiga är att man inte tvekar, menar han. 

Är du senior och skulle vilja jobba extra? Klicka här.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

ANNONS