News55

Scheffler leder Masters – drama om frun ringer

Artikelbild
Scottie Scheffler avslutade lördagens spel med en birdie. (Foto: Ashley Landis/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 14 apr. 2024Publicerad: 14 apr. 2024

Världsettan Scottie Scheffler gick in i US Masters som storfavorit – och leder inför slutrundan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Samtidigt är han redo att när som helst få ett telefonsamtal från höggravida frun Meredith.

Tidigare i veckan berättade Scottie Scheffler att han var beredd att lämna golfmajorn på Augusta National om hans fru ska föda parets första barn, som är beräknat till senare i april.

Ja, jag har definitivt en väg för att komma hem ganska snabbt. Vi har någon här som har tillgång till sin mobiltelefon, om det är okej, säger Scheffler nu inför slutrundan på Augusta där mobilförbud annars råder.Jag är beredd att åka hem närhelst jag behöver göra det.

Men 27-årige Scheffler har nog knappast någon emot om födseln dröjer åtminstone en dag till. Han inledde lördagens runda i ledning, men tappade den senare efter en dubbelbogey på tian.

Scheffler kom tillbaka och gjorde bland annat en eagle på 13:e hålet på sin väg mot 71 slag på rundan, vilket räckte för att återta ledningen.

Amerikanen leder på –7. Ett respektive två slag bakom finns landsmännen Collin Morikawa och Max Homa och på fjärde plats i resultatlistan hittar vi det blågula stjärnskottet Ludvig Åberg.

Scheffler toppar världsrankningen i överlägsen stil och tog sin hittills enda majorseger i just Masters för två år sedan.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS