News55

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

Artikelbild
Glädjen visste inga gränser när Marcel Sabitzer avgjorde för Dortmund. (Foto: Martin Meissner/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 16 apr. 2024Publicerad: 16 apr. 2024

Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

För första gången sedan säsongen 2012–2013 är Dortmund vidare till semifinal i Champions League.

Då gick laget hela vägen till finalen, och efter uppvisningen på Signal Iduna Park under tisdagskvällen är det nog många av Dortmunds trogna supportrar som drömmer om en ny final i Europafotbollens finrum.

Mot ett Atlético Madrid med en 2–1-fördel på förhand kunde man tro att returmötet i Dortmund skulle bli en målsnål historia. Det kunde inte visa sig vara mer fel.

Dortmund tog tidigt initiativet, och ledningen med 2–0. Men Atlético skulle svara. De fick hjälp med kvällens första mål när Dortmunds Mats Hummels gjorde självmål. Sedan studsade bollen rätt till Angel Correa två gånger om och plötsligt var de spanska gästerna åter i förarsätet.

Då skulle Dortmund få Signal Iduna Park att explodera igen. Först när Niclas Füllkrug nickade in 3–2, och sedan när Marcel Sabitzer tryckte in 4–2 med vänsterfoten. Målet, som firades vilt av österrikaren, räckte för att tyskarna skulle hålla ut.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS