News55

60-årig kvinna: Så blev jag 35 år igen

år
60-åriga Tina Woods känner sig som en 35-åring och i artikeln avslöjar hon hur hon bromsat sitt biologiska åldrande. (Foto: Skärmdump från Youtube)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 19 juli 2024Publicerad: 19 juli 2024

Hon är toppchef, 60 år men hävdar att hon åldras baklänges med hjälp av fyra knep som gjort att kroppen i dag bara är 35 år.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Till Business Insider, som uppmärksammar den kvinnliga vd:ns inspirerande historia, säger hon att hon “aldrig mått bättre”.

Tina Woods, som hon heter, har precis fyllt 60 år men känner sig stark som en oxe.

Hon berättar att hon DJ.ar och att hon med enkelhet kan dansa rejv en hel natt, och att även hennes äktenskap fått en helt annan gnista.

Och hon upplever mycket mer energi och glädje för sitt jobb.

Då tog livet en vändning

För några år sedan bestämde hon sig för att göra en radikal livsstilsförändring.

“Allt började när jag gjorde research för min bok från 2020, ‘Lev längre med AI’, och jag började söka råd från experter på livslängd över hela världen. Vid den tidpunkten var livslängdsvetenskapen fortfarande ganska marginell, så det fanns många ganska udda karaktärer som jag pratade med som ville leva för evigt och som framhöll radikal livsförlängning som något inom räckhåll för oss2, berättar hon för Business Insider.

Med inte alltför ansträngande förändringar i livet säger hon att tester i dag visar att hennes hjärna är lika pigg och alert som hos en 35-åring och att hennes hjärthälsa är lika god som hos någon i mitten av 40-årsåldern.

ANNONS
ANNONS

Har bara tagit fyra år

“Det är fantastiskt att inse att jag på bara fyra år har minskat ett viktigt mått på biologiskt åldrande”.

Hennes grundläggande tips till föryngring är bland annat att varje dag se till att få i sig D-vitaminer.

Hon äter kosttillskott, men på menyn står även kyckling och fisk.

Och hon stoppar i sig växter, frön och nötter som mellanmål.

Glädje och lycka A och O

“Ett av de farmakologiska sätten jag har förändrat min biologiska ålder på sedan jag började den här resan är hormonersättningsterapi för klimakteriet. Det har varit en ögonöppnande upplevelse. Jag hade alltid varit ganska vältränad och relativt frisk, men jag märkte under klimakteriet att jag började gå upp lite i vikt, och jag kände mig bara allmänt lite energifattig, inte som mig själv. Låg sexlust, urinvägsproblem. Usch, tänkte jag. Det här är lite tråkigt”, berättar hon vidare i BI.

Därutöver lägger hon stor vikt vid att försöka vara glad och lycklig för att hålla åldrandet i schack.

ANNONS

Missa inte: Träna innan läggdags och sov som en stock News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS