News55

Badminton för pensionärer – succé i Skara

Två badmintonrackets och en badmintonboll. I Skara har en satsning på badminton för pensionärer blivit succé
I Skara har en satsning på badminton för pensionärer blivit succé. (Foto: Unsplash)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 18 juli 2024Publicerad: 18 juli 2024

Hösten 2019 beslutade PRO och SPF i Skara att de tillsammans skulle starta badminton för pensionärer och det har gjort succé.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I Skara har badminton pensionärer nu funnits i sex terminer för på grund av pandemin fick starten flyttas fram till 2021, det skriver PRO Pensionären.

Senior Sport School

De seniorer som deltar i Skara kommuns Senior Sport School får vara med på olika fysiska aktiviteter, tematräffar, utbildning i hjärt- och lungräddning och föreläsningar.

Deltagarna träffas två gånger i veckan i tio veckor och hittar under den tiden förhoppningsvis en aktivitet som passar dem.

Flera seniorer som deltagit i Senior Sport School har fortsatt med pensionärsbadminton. Mellan klockan 10 och 11 på onsdagar samlas seniorer som vill spela badminton i Skara idrottshall.

Samarbetet möjliggjorde succén

Badminton för pensionärer är väldigt uppskattad i Skara och bland dem som är med och spelar har fin kamratskap uppstått.

Om inte samarbetet mellan Pensionärernas Riksorganisation, PRO, och Sveriges Pensionärsförbund SPF Seniorerna i Skara hade blivit av hade inte pensionärsbadminton blivit en sådan succé.

ANNONS

I en liten stad som Skara kan det för respektive förening vara svårt att samla ihop tillräckligt många deltagare och ledare, men nu kan deltagare från båda föreningarna vara med, det skriver PRO Pensionären.

Expert: Bästa sporterna för seniorer

Vissa sporter kan man tro hör ungdomen till. Men så behöver det inte alls vara. Anpassat till seniorer går det att vara aktiv och vinna många hälsofördelar, enligt expert.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS