News55

Därför ska du investera i din relation

Vem vill inte vandra iväg i solnedgången med sin älskade? För en hållbar relation krävs det dock lite mer än så.
Vem vill inte vandra iväg i solnedgången med sin älskade? För en hållbar relation krävs det dock lite mer än så. (Foto: Unsplash)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 24 apr. 2024Publicerad: 23 apr. 2024

Det krisar i relationen och någon välvillig medmänniska slänger ur sig det: parterapi. Vi gissar att det rådet inte får dig att jubla av glädje där och då. Här läser du varför det är en mycket god investering trots allt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I den bästa av världar hade alla relationer varit lätta och inte krävt något som helst huvudbry. Det förutsätter dock att ingenting omkring oss förändras, och att vi själva inte utvecklas.

En av de vanligaste missuppfattningarna kring parterapi är att det är äktenskapets sista utpost. En annan att det löser alla problem. En tredje att det kommer att ruinera er.

Så är det inte.

Däremot syftar parterapi till en långsiktig investering i dig och din partner, som i bästa fall kan bli livslång, skriver Fortune. I likhet med andra investeringar, kommer den att kräva energi och garanterat skava lite, men likväl betala sig.

Här förklarar vi varför.

Det är inte fel att tro på evig kärlek. Däremot gör du dig själv en otjänst om du tror att din relation alltid kommer att vara lätt.
Det är inte fel att tro på evig kärlek. Däremot gör du dig själv en otjänst om du tror att din relation alltid kommer att vara lätt. (Foto: Pixabay)

1. Minimera surdegar

När populärkulturen visar upp perfekta relationer utan konflikter, kan parterapi hjälpa dig att sätta realistiska förväntningar.

ANNONS

Att diskutera din relation med en utomstående, lär dig framför allt att förstå din partner och ger er båda verktyg att kommunicera effektivt.

Det öppnar i sin tur möjligheten att prata om det där som annars kan förvandlas till surdegar.

2. Främjar tillväxt

Parterapi handlar inte uteslutande om problemlösning utan även om att främja tillväxt. I en relation betyder det både att visa sårbarhet och att kunna stötta varandra i det.

Parterapi är ett sätt att visa upp sig för varandra, skapa en stark grund och fortsätta växa – tillsammans.

3. Banar väg

Att be om hjälp kan vara det svåraste som finns. Som redan nämnt är det därför viktigt att förstå att parterapi inte är början på slutet. Snarare början på något nytt.

Genom att identifiera tidiga tecken på missförstånd eller konflikter, lär ni er handskas med dem och rustar er för framtida gupp längs vägen.

ANNONS

Läs mer:

Så blir du jämställd i din relation – även kring ekonomi. News 55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS