News55

Läsaren tipsar: Så blev jag kvitt min depression

depression
Depression är en allvarlig psykisk sjukdom som drabbar många människor. (Foto: Frank May / NTB / TT)
Julia Lundberg
Julia Lundberg
Uppdaterad: 24 juni 2024Publicerad: 24 juni 2024

Depression är en av de vanligaste psykiska sjukdomarna i världen, och många människor kämpar dagligen med dess symtom. Men hur ska du ta dig ur sjukdomens träsk?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För denna läsare var livet en kamp mot den osynliga fienden, men genom ett enkelt och effektivt tips lyckades hon vända sitt liv.

Här delar vi hennes inspirerande historia.

deprimerad
Ta dig ur din depression med detta tips. (Foto: Isabell Höjman / TT)

Läsaren berättar för Allas att hon hade levt med depression i flera år, något som resulterat i fleratlet sjukskrivningar från hennes jobb. Hennes tillvaro var fylld av mörka tankar, energilöshet och en ständig känsla av hopplöshet. Vardagen blev allt mer påfrestande och glädjeämnena allt färre.

Trots att hon försökte hitta olika vägar ut ur depressionen verkade ingenting fungera, tills hon fick rådet som förändrade allt.

Vändpunkten

En dag fick hon ett tips av en bekant.

Det var inte någon komplicerad behandling eller en dyr terapi, utan något så enkelt som att aktivera sig själv och sin kropp. Vännen berättade att om hon dagligen rörde på sig, kunde hon läka snabbare genom att förhöja sin energinivå.

ANNONS

Hur skulle något så enkelt kunna göra en sådan stor skillnad?

Trots sin apati bestämde hon sig för att ge det ett försök. I början var det raska promenader som gällde, och redan där märkte hon en markant skillnad i hennes mående. Promenaderna blev till joggingrundor och gymbesök, allt för att få upp flåset. Något hon tycker förändrade hennes mående mest.

Just därför är konditionsträningen en vana hon har än idag för att bibehålla en god psykisk hälsa.

ANNONS

Hitta din egen väg

Denna läsare är ett levande bevis på att små förändringar kan göra stor skillnad. Hennes resa ur depressionen med hjälp av träning och motion visar att ibland är de enklaste lösningarna de mest effektiva.

Genom att dela sin historia hoppas hon kunna inspirera andra som kämpar med liknande problem att prova detta enkla men kraftfulla verktyg.

Även om träningen var nyckeln för henne, är det viktigt att komma ihåg att varje individs resa ur depressionen är unik.

Vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Det viktigaste är att inte ge upp. Försök istället att fortsätta leta efter de metoder och verktyg som hjälper just dig att må bättre.

ANNONS

Se även:

Allt fler drabbas av depression på sommaren. Hälsa55

Magiska svampar bet på depression. News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS