News55

Positiva tankar om ditt åldrande förlänger livet

En kvinna tänker. Det är viktigt att tänka positivt om åldrande om du vill leva ett långt, hälsosamt liv.
Det är viktigt att tänka positivt om åldrande om du vill leva ett långt, hälsosamt liv. (Foto: Pexels)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 17 okt. 2024Publicerad: 17 okt. 2024

Det finns fyra saker du kan göra om du vill leva ett längre och hälsosammare liv, en viktig sak är att tänka positivt om ditt åldrande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Debra Whitman är vicepresident samt chief public policy officer vid föreningen All older Americans, AARP, och har fyra råd till dig som vill leva länge, skriver Fortune.

Hon har även skrivit boken The Second Fifty: Answers to the 7 Big Questions of Midlife and Beyond, som beskrivs som en expertvägledning för att leva en längre, hälsosammare och mer meningsfullt under andra halva av livet.

Hon menar att det finns fyra saker att göra om du vill att leva längre och hälsosammare.

Tre viktiga saker

Det första är att ha hälsosamma vanor, enligt henne handlar ett långt, hälsosamt liv alltid om det grundläggande att inte dricka för mycket, inte röka, att äta hälsosamt, bibehålla en hälsosam vikt och att träna.

Det andra är att sociala relationer är avgörande. De största studierna från Harvard om hälsosamt åldrande, fann att de med de bästa hälsoresultaten hade vänner och riktigt starka relationer under hela livet.

Det tredje är att du behöver ha en känsla av syfte. Enligt Debra Whitman kan att ha ett mål halvera risken att dö.

Forskning visar att en känsla av syfte kan förbättra sömnen, immunförsvaret och stressnivåerna. Det är tre faktorer som var och en spelar en viktig roll för den allmänna hälsan och livslängden.

ANNONS

Tänk positivt om åldrande

Det fjärde är att du ska tänka positivt om åldrandet. Debra Whitman tycker att människor borde ändra hur de tänker kring åldrande.

Hon menar att om du tänker positivt på att åldras är din hälsa mer robust och du får en lägre risk för hjärtinfarkt, lägre risk för demens och en större hjärnvolym.

En studie från Harvard på mer än 14 000 vuxna verifiera detta. De studiedeltagare som hade den högsta tillfredsställelsen med sitt åldrande hade 43 procent lägre risk att dö av någon orsak under en period på fyra år, jämfört med dem som var minst nöjda.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS