News55

Sover på balkongen och mår gudomligt

balkong
Den 69-åriga kvinnan i artikeln sover hela somrarna nattetid på sin balkong och kan omöjligt förstå varför inte alla gör som hon. Kvinnan på bilden är en annan. (Foto: Jessica Gow / Scanpix / TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 20 juni 2024Publicerad: 20 juni 2024

69-åriga Inger Utgård i Strömstad har svårt att förstå varför inte alla gör som hon – sover på balkongen hela somrarna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hon ägnar sig åt ett lite annorlunda balkonghäng – hela sommaren tillbringar hon nätterna på balkongen och får på så vis en optimal nattlig sömn.

Hon har svårt att förstå varför inte alla gör som hon och sover ute på balkongen denna årstid.

“Jag skulle väl inte säga att jag har sömnproblem annars, men jag märker ju hur mycket piggare jag blir när jag har sovit ute. Jag är liksom fullt vaken med en gång, inte lite vimsig som man kan känna sig när man vaknar efter att ha sovit inne”, säger hon till tidningen Må Bra.

Balkong-sömnen ger fina blodvärden

En smartklocka som hon bär mäter bland annat syramättnaden i bloden och värdena är riktigt bra när hon sovit på balkongen.

Nu ha Inger ställt ut en “säng” på sin balkong, eller rättare sagt en balkong-säng-soffa och det gör att hennes sömn blir extra skön.

Dessutom, berättar Må Bra, har hon “spänt över ett solsegel från krokar på väggen och ut mot balkongräcket, som blir ett skyddande tält ovanför sänghörnan”.

Hon sover ungefär nio timmar per natt sommartid på sin rymliga balkong, framgår det.

ANNONS

Hon brukar tillbringa nätterna där ute så fort våren infinner sig och hittills har hon aldrig på grund av väder och vind eller annat avbrutit sina nattliga sömn-äventyr på balkongen och gått in och lagt sig.

Ingers tips till dig som vill kopiera idén

På morgnarna vaknar hon med utsikt över sjön Strömvattnet, och ibland vaknar hon även nattetid för att njuta av den bedårande utsikten och soluppgången innan hon lägger sig till ro igen.

Men det har också hänt, berättar hon i artikeln, att hon tagit ett tidigt morgondopp innan hon återgått till sin sköna balkongsäng och slumrat till på nytt.

Hennes tips till dig som tänker följa exemplet med att sova på balkongen i sommar är att spänna upp ett myggnät över sängen eller balkongsoffan, skaffa öronproppar mot fåglar, en ögonmask mot solens starka strålar på morgonkulan och installera ett solsegel mot regn och vind.

Missa inte: Därför ska du sova med strumporna på News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS