News55

Maureen var tröstätare – nu har hon rasat 73 kilo

Kosten och träningen har varit avgörande
Kosten och träningen har varit avgörande för Maureen Hagars viktnedgång. Beslutsamheten och engagemanget har haft lika stor betydelse.(Foto: Valeria Boltneva/Pexels)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 15 juni 2024Publicerad: 13 juni 2024

Maureen Hagar hade haft viktproblem i hela sitt liv. När hon var liten fick hon inte äta sötsaker, men åt desto mer i smyg. I vuxen ålder utvecklade hon ett tröstätande i stället för att ta itu med sina känslor. Som mest vägde hon 160 kilo men lyckades gå ner drygt 73 kilo.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Maureen Hagars vikt gjorde det slutligen omöjligt att ta sig fram utan hjälp. Hon tog sig mest fram med hjälp av en skoter, men använde också käpp. Det var främst tröstätande som byggt upp hennes ohälsosamma fetma.

Efter att hon gift sig vid 34 års ålder blev det av olika anledningar svårare att kontrollera mängden mat. Hennes tröstätande berodde delvis på sorgen över att sonen föddes med en funktionsnedsättning. Det blev ett sätt att hålla känslorna i styr.

Ändrade slutligen livsstil

Till slut höll inte situationen. Läkarnas varningar om allvarliga hälsorisker och en utvecklad diabetes sedan början av 2000-talet drev Maureen slutligen till att ändra livsstil. När hon lyckats gå ner 165 pund, drygt 73 kilo, kunde hon äntligen lägga undan de mobila hjälpmedlen.

“Jag är väldigt stolt. Det har krävts mycket uthållighet och engagemang”, berättar hon för Business Insider.

Beslutsamhet och uthållighet hjälpte Maureen Hagar att gå ner i vikt och bli hälsosam. (Foto: Andres Ayrton/Pexels)
ANNONS

Målinriktad träning

Maureen bestämde sig för att börja med träning. Först blev det vattengympa och simning som hon ökade på i takt med att konditionen förbättrades. Från 12 till 50 längder i en olympisk simbassäng gav bra resultat och mersmak, så hon fortsatte också med annan form av träning.

ANNONS

Derek Conway blev anlitad som personlig tränare, och tog fram ett konditionsprogram som anpassades efter Maureens artrit. Bland annat blev det motionscykling, styrketräning och boxningsövningar.

“Ett av våra mål har varit att bygga upp Maureens balans och skicklighet i fötterna”, berättar Conway till Business Insider. “Hon kliver bland annat upp och nerför små steg med hjälp av stöd.”

Lågintensivt träningsprogram och diet

Nyckeln till Hagars träningsprogram var att få så mycket rörelse som möjligt så länge som möjligt. Hon går till gymmet varje morgon fem dagar i veckan och spenderar tre timmar med olika träningsprogram.

“Vi kör en lugn och jämn konditionsträning där Maureen anstränger sig lagom mycket.”

Derek Conway tog också fram en specialkost som baseras på långsamma kolhydrater. Den består bland annat av ägg, fisk och kyckling och grönsaker, särskilt linser och bönor.

Tack vare den nya kosten har Maureen kunnat sluta ta diabetesmedicinen redan förra året och mår betydligt bättre i dag. I genomsnitt har hon gått ner motsvarande 4,5 kilo i veckan med träningen och den nya kosten.

Läs också:

ANNONS

Med pengar som lockbete gick männen ner i vikt

Fem tips till dig som vill gå ned i vikt

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS