News55

Helgen i Göteborg – tio roliga evenemang

Göteborg. Här är tips på saker att göra i Göteborg i helgen
Här är tips på saker att göra i Göteborg i helgen. (Foto: Pexels)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 28 juni 2024Publicerad: 28 juni 2024

Kommer du spendera den kommande helgen i Göteborg och inte vet vad du ska göra får du här lite tips på trevliga evenemang.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Här är ett axplock ur Evenemangskalendern.

Show i skärgården

På skärgårdslinjen M/S Trubaduren kan du vid olika tillfällen mellan den 28 juni och den 28 september från 18:30 till 23:00 uppleva både show och Göteborgs vackra skärgård.

På M/S Trubaduren får du en helkväll med sång, dans och underhållande show, dessutom serveras så mycket skaldjur du orkar äta. Biljetter bokar du här.

ANNONS

Roffe Wikström band

Den 29 juni spelar Sveriges blueskung Roffe Wikström Band på Lilla Scenen på Liseberg, konserten startar 20:00.

Alla konserter på Lilla Scenen är gratis och allt du behöver betala är inträdet till Liseberg.

Göteborgsoperan

ANNONS

Vid olika tillfällen mellan den 28 juni och den 9 augusti kan du gå på guidad tur på Göteborgsoperan, där hela 90 olika yrkesgrupper arbetar.

Du får veta sådant som varför det finns det tv-apparater på balkongen och om det går att överrösta en orkester utan mikrofon. Biljetter kan du köpa här.

Livet till sjöss

Maritimans fartyg ligger förtöjda i hjärtat av Göteborg och du kan mönsta på ett av dem en stund och följa med på en historisk resa.

Du får lära dig en massa om livet till sjöss utan att ens segla iväg och i entrebiljetten ingår alla aktiviteter i dagsprogrammet.

Det finns även mat ombord, både för stora och små, så varför inte ta med barnbarnen på ett äventyr? Biljetter kan du köpa här.

Utställningar om Göteborg

På Stadsmuseet i Göteborg ges utställningen Göteborg berättar mellan den 28 juni och den 29 december.

ANNONS

Göteborg har fyllt 400 år och inför jubileet hade göteborgarna många iréer om hur det skulle firas, ett av förslagen var att invånarnas berättelser och syn på staden skulle delas.

Utställningen bjuder på sammanfattningar av vad 100 göteborgare, fördelade mellan åldrar, kön, födelseplatser, sysselsättningar och stadsdelar, berättat för museet.

Ytterligare en utställning på Göteborgs Stadsmuseum berättar om staden, den heter Grejen med Göteborg, handlar om stadens 1900-tal och visas mellan den 28 juni 2024 och den 5 januari 2025.

Låt hundra blommor blomma

Utställningen Låt hundra blommor blomma visas mellan den 28 juni 2025 och den 5 januari 2025 på Röhsska museet. Den visar textila verk av Elsa Pärs-Berglund, Shabnam Faraee och Josefin Gäfvert.

Elsa Pärs-Berglund (1920–2005) skildrade med sina vävar politiska skeenden, globala orättvisor, miljöfrågor och den svenska klasskampen under 1900-talets andra hälft.

Shabnam Faraee visar en handknuten matta som hyllar det svenska landskapets biologiska mångfald genom anrika hantverkstraditioner från Iran.

Josefin Gäfvert visas fem vävar, hon experimenterar med vävkonsten och hanterar bilden av den historiska 70-tals väverskan med stor humor.

ANNONS

Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen erbjuder guidningar mellan den 28 juni och den 20 oktober.

Varje dag mellan den 24 juni till 18 augusti klockan 11.00 kan du följa med på en historisk vandring i den kulturminnesmärkta parken. Det är gratis och vill du gå med är det samlingg framför Växthuset.

Parkens trädgårdsmästare visar även Göteborgs Rosarium, som har en av världens största rossamlingar, samling är framför Växthuset 13:30 här ser du vilka dagar som gäller.

Thjörnholm slott

Mellan den 28 juni och den 30 november ges guidade visningar av Thjörnholm slott, under en visning får du höra om Tjolöholms historia, livsöden, slottet och trädgårdarna, både förr och nu.

För att garanteras plats är det bra att förköpa biljetter ,men du kan även köpa biljett på plats. Slåttet har öppet mellan 11:00 och 16:00 alla dagar hela sommaren fram till den 1 september.

Grönsakstorget

ANNONS

Sommarliv på Grönsakstorget anordnas från mitten av maj till slutet av september, sommartorget fylls med grönska sittplatser, mat och dryck, musik, kulturinslag och marknader.

Dessutom kommer det vara program med musik- och kulturinslag med DJ:s och liveframträdanden på fredagar.

Helgen i Stockholm – 10 roliga evenemang

Osäker på hur du ska få dagarna att gå i Stockholm i sommar? Eller är du kanske på besök och vill upptäcka så mycket som möjligt? Oavsett din situation, har vi svaren.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS