News55

Svårt beslut för både Chris och Madeleine

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill vid en galamiddag för World Childhood Foundation. (Foto: Pontus Höök/TT)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 19 juni 2024Publicerad: 19 juni 2024

Chris O’Neill och prinsessan Madeleine är i full flytt till Sverige och prinsessan Madeleine anlände nyligen till Stockholm med de tre barnen. Beslutet att flytta till Sverige är glädjande för kungahuset, men det har inte varit lätt att ta, speciellt inte för Chris O’Neill.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Chris O’Neill hade ännu inte anlänt på svensk mark när drottning Silvia nyligen firade sin födelsedag med pompa och ståt. Däremot var Chris mamma, Eva O’Neill, på plats och deltog i festligheterna, det skriver Hänt.

Formellt sett har det inte varit helt enkelt för Chris O’Neill att gifta in sig i en kunglig familj efterom att han velat behålla sitt ekonomiska och yrkesmässiga oberoende som affärsman.

Viktigt att behålla oberoendet

Tillsammans med goda vännerna Cedric Notz och Marco Wajselfisz har Chris O’Neill registrerat ett nytt bolag med adress på Nybrogatan, Belgravia Advisors AB. Företagets fokus blir institutionella investerare belägna i EU, Schweiz och Storbritannien”, enligt Aftonbladet.

Viktigt för Chris O’Neill framöver blir dock att etablera en balans mellan sitt delägarskap i bolaget som privat angelägenhet och den kungliga profilen som prinsessan Madeleines make. 

Prinsessan Madeleine har sedan många år varit aktiv i World Childhood Foundattion, vilket fick Chris O’Neill att i hemlighet skänka ett större bidrag till organisationen. Madeleine fick emellertid reda på detta och kände stor tacksamhet.

ANNONS

Flera anledningar till flytten

Beslutet att flytta tillbaka till Sverige har inte varit lätt att ta. Dels har Chris O’Neill tidigare uttalat att han inte trivs i Sverige, dels har Madeleine fått nog av att bo i Florida med ett liv som hon känt varit för inrutat och inte helt säkert. 

ANNONS

Efter ett inbrott i lyxvillan i Pinecrest utanför Miami vägrade prinsessan Madeleine bo kvar eftersom det uppenbarligen inte fanns tillräckligt med säkerhetsgarantier, trots att det är ett så kallat “gated community”.

Enligt polisrapporten kom tjuvarna över objekt till ett ganska högt värde, bland annat några Chris O’Neills klockor, något som Svensk Damtidning tidigare rapporterat om.

Det gemensamma beslutet att flytta till Sverige för att ge barnen en tryggare uppväxt var därför inte helt oväntat. Att vara nära resten av familjen och vänner har stor betydelse för prinsessan Madeleine och förhoppningsvis smälter Chris O’Neill in i detta.

Läs också:

Därför flyttar prinsessan Madeleine hem

Chris O’Neills hemliga gåva överraskade prinsessan

Här körde kungen av vägen

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS