News55

Är du glömsk? Ta hjälp av en digital assistent

Artikelbild
Den digitala assistenten Alexa kan underlätta livet genom att hjälpa till med en massa saker, här är några av dem. (Foto: Pexels)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 01 juli 2024Publicerad: 01 juli 2024

Oavsett om du vill göra ditt eget liv enklare eller om du vill hjälpa en äldre släkting är här några viktiga sätt som den digitala assistenten Alexa kan hjälpa till på.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Förutom att spela musik, läsa ljudböcker, svara på frågor eller spela upp nyheterna kan Alexa också vara till hjälp med annat.

Påminner dig

Alexa är exempelvis bra för att ställa in olika påminnelser och kan komma ihåg en hel massa saker åt dig, något som är väldigt användbart att bli påmind om är när vi ska ta våra mediciner eller viktiga datum.

Allt du behöver göra är att för att Alexa ska minnas åt dig är att säga “Kom ihåg detta” så lagrar den digitala assistenten att informationen för framtida bruk, det skriver Love to Know.

Du behöver alltså inte av misstag glömma någons födelsedag, ett läkarbesök eller att ta din medicin i tid.

ANNONS

Inbrottsskydd

Alexas Burglar deterrent drar det gamla Ensam hemma-tricket på alla misstänkta personer utanför. När tjänsten är aktiverad spelar den upp realistisk ljud som finns i ett hem, exempelvis en skällande hund, barn som gråter eller människor som spelar spel.

När vi åldras blir vi mer sårbara, särskilt om vi bor själva och den här funktionen kan ge lite extra säkerhet när du inte är hemma.

ANNONS

Kan ringa åt dig

Alexa kan ringa till sina nära och kära även om du inte hittar din telefon. Du kan ringa samtal direkt från din högtalare eller till smarta Bose-produkter, Amazon Echo-produkter och till alla kontakter i din kontaktlista, det skriver Bose

Du kan även besvara telefonsamtal på högtalaren genom att säga “Alexa, svara”.

Hjälper dig att sova

Alexas sleep sounds kan hjälpa dig att sova genom att spela upp olika avslappnande ljud som kan hjälpa dig att slappna av eller blockera ut bakgrundsljud, det skriver Smarta högtalare.

I Sleep sounds finns många olika typer av ljud, som regn, vågskvalp, regnskog, syrsor, för att nämna några exempel.

Digitalisering: Ett sätt för äldre att bli delaktiga

Många ser fram emot allt de äntligen kan göra när de går i pension, men för de som lever i digitalt utanförskap blir det inte så lätt. Det är då som Digitala Bryggan kommer väl till hands.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS