News55

Amelia Adamo, 77, ryter ifrån: "Jävla dum trend"

Amelia Adamo
Amelia Adamo rasar mot nya trenden bland unga kvinnor som drömmer om att bli lyxhemmafruar och "troféer" åt rika män. (Foto: Mikaela Landeström/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 16 aug. 2024Publicerad: 16 aug. 2024

Tidningsdrottningen rasar mot nya trenden på sociala medier där unga kvinnor drömmer om att bli hemmafruar åt rika män.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Soft girl kallas den nya trenden som nu florerar på sociala medier.

Den går ut på att unga kvinnor suktar efter ett hemmafru-lyxliv där mannen i huset står för alla utgifter.

“Det är en jävla dum trend”, säger karriärkvinnan Amelia Adamo, 77, tillika tidningsdrottning, till Aftonbladet.

Adamos råd till tjejerna: Skaffa er ett liv!

“Under 100 år har kvinnorna kämpat för jämställdhet och det har också gällt att man ska ha egna pengar så man kan vara oberoende. Man kan inte vara oberoende om man ska leva på någon annans pengar. Jag vet inte hur soft girl-trenden ska gå ihop om inte någon annan betalar”, säger Adamo.

I sin egen skapade tidning Amelia har budskapet till unga kvinnor alltid varit att skaffa sig ett eget liv och vara oberoende av sina män ekonomiskt.

Hon har också, berättar hon i AB, “tjatat på unga kvinnor att de ska spara till pensionen”.

Om soft girl-trenden får genomslag betyder det att kvinnorna som drömmer om ett extraordinärt hemmafru-liv inte jobbar och därmed heller inte drar in pengar till sin pension.

ANNONS

Det är så klart ohållbart och Amelia Adamo tror egentligen inte att det är ett sådant liv de här unga tjejerna trånar efter, snarare är det influencers som påverkar dem i fel riktning.

ANNONS

Vem vill vara Mickan i “Solsidan”?

Dessa influencer-kvinnor shoppar dyrt, går på spa och vältrar sig i lyx i sociala medier för pengar som företagen sponsrar dem med.

Adamo försäkrar att det inte är något liv, även om det verkar lockande, att vara en “trofe” åt en rik man, hur fantastiskt det än kan veerka på ytan.

Hon tar en känd tv-karaktär som exempel:

“Att vara Mickan i ”Solsidan” innebär förstås ett underbart liv där man kan välja fina kläder, men det är så tomt. Att dricka rosévin och skvallra med sina väninnor, vad är det för liv?”, säger hon till Aftonbladet och kallar det nya idealet förskräckligt.

Läs även: Amelia Adamo om livet och sorgen News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS