News55

Här är gamla Hollywoodstjärnornas hemliga skönhetsknep

Artikelbild
Ikonen Marilyn Monroe hade sina skönhetsknep. Foto: Scandpix
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 28 juli 2023

De var stora stjärnor på vita duken och hyllades för sin skönhet. De klassiska skådespelarikonerna hade sina speciella knep för att stråla lite extra.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Marilyn Monroe, Greta Garbo, Grace Kelly och Ingrid Bergman är några av filmstjärnorna under Hollywoods guldålder som tog världen med storm, inte minst för deras slående skönhet.

De hade alla sina speciella knep för att fixa till sig, skriver Femina.

Svenska Ingrid Bergman ville ha så naturligt utseende som möjligt och det fick hon slåss för i branschen, där de vill ändra både håret, ögonbrynen och hennes namn. Men hon stod på sig. Ett skönhetsknep hon använde var dock att raka en centimeter längs hårlinjen för att ge intrycket av en större panna.

Filmstjärnan Sophia Loren har hyllats som en av de vackraste kvinnorna genom tiderna. Den italienska skönheten hade olivolja som sin speciella grej. Hon åt minst två matskedar olivolja med maten varje dag förutom att hon smorde in sig med den och hade olivolja i badvattnet.

Ikonen Marilyn Monroes röda läppar var ett av hennes signum. Hennes specialitet var att använda fem olika nyanser i lager för att läpparna skulle få dimension och ett fylligt uttryck, skriver Femina.

Tuggummi och iskallt vatten

Joan Crawford trodde att tugga tuggummi var något som stramade åt käklinjen, så det höll hon flitigt på med. Hon var dessutom ganska rituell kring sin skönhetsrutin och hon sköljde till exempel ansiktet med iskallt vatten 25 gånger vid varje tillfälle hon tvättat det.

Greta Garbos look med mörka, glansiga ögon fixade hon på ett eget och speciellt sätt. Hon applicerade först den mörka ögonskuggan och hade sedan vaselin ovanpå. Hon kunde också blanda vaselin med mörkt pigment för att skapa eyeliner, skriver Femina.

ANNONS

Contour-smink som många använder idag är långt ifrån något nytt påfund. Det var något som Grace Kelly höll på med redan på sin tid. Denna filmstjärna var nämligen noga med att definiera sina kindben genom att applicera en nyans mörkare under kindbenen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS