News55

Här begravs Arne Hegerfors: "Hoppas han har det fint"

Arne Hegerfors begravs
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 27 feb. 2024Publicerad: 27 feb. 2024

Den legendariske sportjournalisten Arne Hegerfors begravs under tisdagen i Engelbrektskyrkan i Stockholm. Flera stora sportprofiler var på plats. "Jag hoppas verkligen han har det fint, vilken fantastisk människa", säger Anders "Ankan" Parmström som var Hegerfors radarpartner i hockeysändningarna på SVT och senare Canal+.

ANNONS
ANNONS
Anders 'Ankan' Parmström kommer till Arne Hegerfors begravning i Engelbrektskyrkan.
Anders “Ankan” Parmström kommer till Arne Hegerfors begravning i Engelbrektskyrkan.

Gästerna anländer i klungor med rosor i händerna. Två av de sista på plats är sportkommentatorerna Lasse Granqvist och Niklas Holmgren. Trots sorgsna ögon har de också nära till skratt. Arne Hegerfors hade velat det, konstaterar flera sörjande.

Är du senior och skulle vilja jobba extra? Klicka här. 

— Han var något alldeles extra, en av de största i svensk tv. Vi växte upp med honom, både jag och Lasse (Granqvist). Han var som en kompis innan vi lärde känna honom. Det blir en tomhet nu, säger Niklas Holmgren.

De ikoniska referaten och klassiska citaten från Arne Hegerfors karriär är otaliga. Mest känd är han för sina 28 år på SVT.

Men utöver sportsändningarna blev han också en folkkär programledare i underhållningsprogram som “Kryzz” i SVT. Programmet leddes av Hegerfors tillsammans med artisten Björn Skifs åren 1987–1995.

Han gick senare över till att kommentera sportsändningar i dåvarande Canal+ där han också gick i pension 2012.

ANNONS

— När jag kom in på TV-sporten var det som att komma in på Dramaten och att träffa Arne var som att träffa Dramatens stora stjärna. Som jag ser det är han den största fotboll- och hockeykommentatorn som vi har haft, säger SVT:s programledare Mats Nyström.

Arne Hegerfors föddes och växte upp i Göteborg och det var också där han tog farväl av tv-publiken. Den sista matchen han kommenterade var derbyt mellan Gais och IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

Skulle du vilja anlita erfaren arbetskraft? Klicka här.

Arne Hegerfors dog den 29 januari. Han blev 81 år.

Emil Davidson/TT

Markus Botsjö/TT

Läs mer:

Så minns Ulf Elfving glädjespridaren Arne Hegerfors

ANNONS

Arne Hegerfors – de stora ögonblickens man

Granqvist: “Arnes storhet var tajmingen”

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS