News55

Så färdas Kronprinsessan till sjöss

Kronprinsessans familj går till sjöss
När Kronprinsessan med familj ger sig ut på sjön så gör de det i en Nimbus 365 Coupé som de köpte för fyra år sedan. (Foto: Kungl Hovstaterna)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 26 juni 2024Publicerad: 26 juni 2024

Till skillnad från pappa Kungens Fairline har Kronprinsessans familj valt en helsvensk båt för att semestra i skärgården med.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hovet och båtlivet har varit tätt sammanknutna genom historien. Kungafamiljens närvaro på vattnet har i stort sett alltid funnits där. Ända sedan roddsluparnas tid på Brunnsviken har det funnits båt kring Hovets privatliv.

Att kung Carl XVI Gustaf haft ett passionerat förhållande til sjön är vida känt. På hans båt-CV finns en imponerande samling som sträcker sig från den första snurrebåten, via Magnum 35 och Ring 21 upp till kronan på verken – räddningen av motortorpedbåten T46.

HMK:s räddning av den gamla motortorpedbåten T46 gav mycket press på sin tid. Idag drivs båten via en stiftelse som sköter om den och visar upp den på evenemang. (Foto: WikiCommons/Anders Nyberg)

Idag är Hovets privata båtinnehav mest fokuserat på den babyblå JCraft som Kungen har liggande i St Maxime på Rivieran och som han köpte år 2000 efter att den premiärvisas hängande i NK:s ljushall i Stockholm.

Blev svenskbyggt

När så kronprinsessan Victoria och prins Daniel började se sig om efter en ny båt till bryggan nedanför Haga slott vid Brunnsviken, var det många båt-tillverkare som gärna hade sett att valet just fallit på deras produkter.

Det blev en Nimbus 365 Coupé när Victoria och Daniel valde båt till familjen. (Foto: Nimbus)

Vinnare denna gång blev dock helsvenska Nimbus och deras ljusa och rymliga familjebåt Nimbus 365 Coupé.

ANNONS

Båten har nu redan fyra år på nacken i kungafamiljens vård och har under åren använts flitigt på utflykter utefter den svenska kusten.

Du kanske möter dem

I år ryktas det om att en långfärd ända till Kyrkesund på Tjörn är planerad, så möter du en helvit Nimbus 365 i sommar, kanske till och med bärande tretungad flagg, så vet du vilka som förmodligen är ombord.

Glöm inte att hälsa.

Läs gärna också om kungafamiljens privata lyxboenden runt om i världen. News 55.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS