News55

Nyckeln till energi hos Mick Jagger

Mick Jagger
Musiken har alltid varit den starka passionen i Mick Jsggers liv; från sin ungdoms dagar till i dag när han är drygt 80 år gammal. (Foto: Bert Verhoeff for Anefo, CC0, via Wikimedia Commons)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 30 juni 2024Publicerad: 30 juni 2024

Musiken har alltid varit den största passionen hos Jagger. Det är passionen som håller honom ung och på scenen rör han sig som en 25-åring med en kropp som nästan är lika böjlig som en tonårings. Vad är hemligheten?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Uppvuxen i en musikaliskt intresserad familj, introducerade modern honom tidigt för jazzmusik. Rocken tog snart över och mer är sex decennier har gått sedan Rolling Stones bildades 1962. Ett av världens äldsta rockband som fortfarande är så aktivt – nu ute med nytt album, Hackney Diamonds.

Nytt album och pågående turné

Med en pågående USA-turné lanseras Rolling Stones nya album. Bandet är mitt uppe i en USA-turné och spelar 20 konserter i 16 städer sedan 28:e april i år. Den sista concert som kommer att spelas blir den 17:e juli i Ridgedale, Montana. 

Dessförinnan spelar Rolling Stones på både öst-och västkusten, bland annat i Orlando, Atlanta, Philadelphia, Cleveland, Chicago, Vancouver, Seattle, Las Vegas och Los Angeles. Bandet gjorde en avstickare för att besöka jazzfestivalen i New Orleans jazzfestival i början av maj där de också uppträdde, enligt Rolling Stones hemsida. Hur orkar Mick Jagger med ett så intensivt program vid sin ålder?

Det är framförallt förhållningen till livet, till sig själv och till andra människor som avgör ens emotionella ålder. Det finns 90-åringar som känner sig som 50-åringar eller yngre, liksom det finns 30-åringar som kan tas för 70-åringar. Förutom livsstilen är det musiken som tycks hålla Mick Jagger evigt ung, vilket gör honom full av energi.

Mick Jagger
Mick Jagger vid ett scenframträdande. (Foto: Raph_PH/ CC BY 2.0 /Wikimedia Commons)

ANNONS
ANNONS

Kärlek och mördande träning

Kärleken är en av Micks Jaggers recept på evig ungdom. Tillsammans med nuvarande flickvännen, den 54 år yngre balettdansösen Melanie Hamrick, har han fått sonen Devreux som nu är fyra år gammal. Att vara pappa i den åldern bidrar förstås till ungdomskänslan. 

Den stora delen i Mick Jaggers pågående föryngring som vrider den biologiska klockan tillbaka några decennier är ett omfattande och allsidigt träningsprogram som består av aerobics, olika former av styrketräning för att bibehålla muskelmassa, avancerad acro-yoga och konditionsträning.

En del av träningen består också av dans. Mick Jagger spenderar sammanlagt tre timmar dagligen på gymmet och har förstås personliga tränare, enligt Youtube.

Utöver dagliga besök på gymmet finns jogging med på schemat, ibland upp till åtta miles, alltså runt 1.2 svenska mil. Det blir också cykling, något Jagger alltid tyckt om.

Mick Jagger
Musiken har alltid varit den starka passionen i Mick Jsggers liv; från sin ungdoms dagar till i dag när han är drygt 80 år gammal. (Foto: Bert Verhoeff for Anefo, CC0, via Wikimedia Commons)

ANNONS

Micks Jaggers dagliga diet

Mick Jagger har givit upp både alkohol och droger. I dag kan man beskriva honom som en renlevnadsmänniska med stort fokus på att äta hälsosamt. Så här ärter den stora stjärnan:

Diet fokus: grönsaker, fullkorn, baljväxter, kyckling, fisk; enstaka keto för energi- och reglering av kroppsfetter.

Dagligt intag: fullkorn, magra proteiner, hälsosamma fetter; kosttillskott med örtteer, måttligt vin för balanserad näring.

Frukost:  fullkornsflingor, frukt, yoghurt, färsk juice / smoothie för långvarig energi.

Middag: protein grönsaker, fetter, som grillad lax eller kyckling, sparris, sallad med olivolja, balsamvinäger, för mångfald av näringsämnen.

Näringsrika val: Snacks på mandel, frukt och hummus med grönsaker

Läs också:

ANNONS

Vid vilken ålder blir du egentligen gammal?

Rockdrottningen Tina Turner är död

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS