News55

Paul McCartney chockar med Lennon-hyllning

Beatles
Beatles-legendaren Paul McCartney. (Foto: Amy Harris/AP/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 14 okt. 2024Publicerad: 10 okt. 2024

Beatles har inte stått på scen sedan 30 januari 1969, men Paul McCartney är ute på världsturné och framför för första gången gruppens “sista låt” till minne av bandmedlemmen John Lennon.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Femina berättar att Paul McCartney river ner jubel och tårar under sin pågående världsturné med låten Now and then som släpptes förra året.

Han har aldrig tidigare sjungit låten inför publik och det blir extra känslosamt då den är en hyllning till John Lennon.

Now and then har dessutom kallats “den sista Beatles-låten” och när Paul McCartney uppträdde i Uruguay den 1 oktober spelade den framgångsrika soloartisten låten, som John Lennon ursprungligen är upphovsmakaren till.

“Kan inte hålla tårarna tillbaka”

Lennon spelade in en ofärdig demo av låten 1977 och långt senare färdigställdes den av hans kamrater från Beatles-eran: Paul McCartney och Ringo Starr.

Det skedde ihop med gamla gitarrspelningar från George Harrison, som dog i cancer 2001, skriver Femina.

Paul McCartney har anklagats för att ha använt AI (artificiell intelligens) i samband med slutförandet av Now and then, detta har världsstjärnan emellertid förnekat bestämt.

Paul McCartney spelade piano när han sjöng låten för första gången och på en stor bildskärm rullade ett videoklipp med de fyra bandmedlemmarna i Beatles, framgår det.

ANNONS

“Kan inte hålla tårarna tillbaka. Att se Paul sjunga den sista The Beatles-låten live är ett perfekt avslut på min livslånga kärlek till de fyra pojkarna från Liverpool”, skriver ett av många fans på Youtube, berättar Femina.

Läs mer: Han splittrade Beatles News55

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS