News55

Prinsessan Sofia längtar hem till Dalarna

Prinsessan Sofia
För att kunna dra sig undan pressen som medlem i den kungliga familjen, har nu prinsessan Sofia köpt en egen fäbod i Dalarna. (Foto: Erika Gerdemark/Kungl. Hovstaterna)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 08 juli 2024Publicerad: 08 juli 2024

Du kan ta en dalkulla ur Dalarna, men aldrig ta Dalarna ur en dalkulla. Nu har Prinsessan Sofia köpt ett sommarställe i sin älskade hembygd.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Att komma från en vardag med ett vanligt liv, ett vanligt jobb och vara en vanlig person och sedan råka bli kär i en man som är prins av Sverige, kan inte vara helt enkelt.

Men det var ju precis det som hände när Sofia Hellqvist träffade prins Carl Philip 2009 och de båda snabbt blev ett par.

Numera prinsessa

Sedan dess har de båda blivit oskiljaktiga och Sofia har, efter giftemålet, kunnat titulera sig prinsessa.

Livet som ingift i den kungliga familjen Bernadotte har gett tillgång till ett liv i lyx men också ett liv med ständigt påpasslig. Varje steg och tas och varje resa som görs bevakas på många olika sätt.

I sommar kommer tiden att varvas mellan vistelsen på Solliden på Öland och prinsparets nya sommarvistelse i Dalarna. (Foto: Kate Gabor/Kungl. Hovstaterna)

För att nu kunna komma undan all uppståndelse kring det förhållandevis vanliga liv Carl Philip och Sofia försöker leva, har Sofia ni köpt en fäbod i sitt älskade Dalarna, som hon kommer ifrån.

“Det är en fäbod som inte ligger långt från den plats där prinsessan Sofias föräldrar bor, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

ANNONS

“Fäboden har en historia som prinsparet tycker är fin och viktig att bevara.

Ligger i Älvdalen

Sofias nyinköpta fastighet ligger i Älvdalen, en del av Sverige som både är hennes hembygd men också en plats hon älskar.

Kanske hon här kan få sit lugn och sin frihet utan att känna sig jagad av plikten, måsten och nyfiken allmänhet.

LÄs också om kungafamiljens lyxboenden. N55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS