News55

Stjärna om sitt beslut att chocka kungen

Stjärna om sitt beslut att chocka kungen
I samband med Polarprisets utdelning fanns delar av kungafamiljen på plats. Artisten passade på att framföra ett vågat nummer. Foto: TT
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 24 apr. 2024Publicerad: 23 apr. 2024

En stjärna som fick chans att uppträda för kungen och kungafamiljen passade på att ta ut svängarna ordentligt. Nu berättar hon bakgrunden till sitt beslut.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Artisten Daniela Rathana bjöd på ett vågat nummer till tonerna av Grace Jones ”Pull up to the bumper” i samband med att Polarpriset delades ut senast. För Expressen berättar artisten att hon inspirerades av Camilla Henemark, som själv har sagt att hon har haft en affär med kungen i slutet av 90-talet. Framträdandet i samband med Polarprisets utdelning skedde kantat av kunglig glans. På plats fanns kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Tror kungen var helnöjd

Av Daniela Rathanas Instagraminlägg att döma verkade numret att gå hem. Man kunde se hur kungaparet log under stora delar av framträdandet och verkade gilla vad de såg, skriver Svensk Dam.

ANNONS

Tänkte på Camilla Henemark

Stjärnan berättar om sitt beslut att chocka med sitt nummer:

– I just det sammanhanget runt kungligheter så blir det väldigt mycket uppståndelse när en kvinna ser ut som jag och är i en sån kontext. Jag tänker mycket på Henemark, till exempel, och är väldigt inspirerad av henne. Jag är inspirerad av henne generellt. Men jag ville få in Henemark i styling och i attityd och allt, säger hon till Expressen.

ANNONS

Hon visste direkt att hon ville göra något annorlunda då hon fick inbjudan till att framträda i samband med Polarpriset.

– Polar är en så jävla stjärtig tillställning och sammanhang, det är stramt, och då tyckte jag att det var väldigt kul att de bjöd in mig för jag är inte en så stram person, säger hon till Expressen.

Hon tycker att det vågade framträdandet, som hon publicerade på Instagram med texten “Kaffeflickorna”, togs emot bra. Daniela Rathana menar att hon fått ett kvitto på att det finns utrymme att tänja på gränserna.

– Det var jättestort för honom att få se mig. Verkligen. Och hoppas att det händer igen, skrattar hon och syftar på kungen. 

På frågan om hon hört något från kungafamiljen blir hennes svar till Expressen:

– Nej, alltså, jag väntar och väntar och väntar. Carl Gustaf, ring mig! Nej, men vi skulle ha så jävla kul. Om han kan ha kul med Camilla så kan han ju ha kul med mig. Han är varmt välkommen när han vill.

Läs mer:

ANNONS

Polarpriset till Rodgers och Salonen

Så fördelas miljonerna i kungafamiljen

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS