News55

Flotta hundar vid New Yorks landmärken

Artikelbild
I sin fotobok "Gray Malin: Dogs" finns bilder på snofsiga hundar i vackra och ikoniska miljöer i Beverly Hills, London, Paris och New York. (Skärmdump från bokomslaget)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 09 okt. 2024Publicerad: 09 okt. 2024

Konstfotografen Gray Malin är känd för att fotografera idylliska destinationer som Capri och Palm Beach, hans nya fotobok är dock mindre strand och mer päls.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I sin fotobok “Gray Malin: Dogs” finns bilder på snofsiga hundar i vackra och ikoniska miljöer i Beverly Hills, London, Paris och New York, det skriver New York Post.

“Vi försökte skapa en värld där hundarna hade olika storlekar, olika färger eller en mängd olika raser som kändes harmoniska i miljön eller platsen”, säger Gray Malin till New York Post.

Han har tillägnat boken till sin nu döda hund Stella. 

Platser på Manhattan

På Manhattan tog han hundbilder på Plaza Hotel, utsiktsplatsen Top of the Rock, i Central Park, på lyxvaruhuset Bergdorf Goodman och vid Rockefeller Center.

En av de mest anmärkningsvärda bilderna visar flera valpar som leker i en liten pool på Rockefeller Center.

 “Det är helt roligt och tidlöst. En fotograf kunde ha tagits den här 2021 eller 1987, det är magin i New York”, säger Gray Malin till New York Post.

Därför utsmyckas hundar med konstverk i ny bok

I stället för att bära tratt efter operation avbildas hundar i ny fotobok med allehanda konstverk runt halsen och delar av huvudet.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS