News55

Här flyger hundar och katter privatjet

En hund i flygsätet. I USA flyger allt fler med sina husdjur och där finns det flygbolag som tillåter hundar att resa med i kabinen
I USA flyger allt fler med sina husdjur och där finns det flygbolag som tillåter hundar att resa med i kabinen. (Gencraft AI-genererad bild)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 27 maj 2024Publicerad: 27 maj 2024

I USA är det allt fler som tar med sig sina katter och hundar när de flyger och flygbolag kommer på nya sätt för bortskämda husdjur att flyga första klass.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

American Pet Products Organisation har gjort en undersökning och funnit att procenten djurägare som tar med sina hundar på flyget nästan har fördubblats sedan innan pandemin och för katter har antalet nästan tredubblats, det rapporterar CNN.

Restriktioner för husdjur

Trots den ökande efterfrågan har flygbolag många restriktioner gällande husdjur på flygplanet. De måste sitta i transportburar under sätet framför sin ägare och får inte väga mer än cirka 9 kilo.

Hundar som är större än så måste flyga i planets lastutrymme.

Enligt USA:s transportdepartement rapporterade flygbolag sju incidenter med djur som dog under 2022 och åtta under 2023.

Flygbolag för hundar

Flygbolag som Bark Air och Canine Jets erbjuder ett alternativ för husdjursägare, men det är dyrt.

Med dessa flygbolag kan hussar, mattar och deras husdjur flyga tillsammans i privata jetplan utan att någon behöver sitta i en transportbur.

ANNONS

De här flygen går på vissa turer inom USA och flyger även några internationella turer.

Väldigt dyra flygbiljetter

“Jag tror att det lyxigaste, både för hundarna och för människorna är att de är tillsammans. De tillhör familjen och hundar är lyckligast när deras människor är där och de gör ofta även sina människor lyckligare”, säger Matt Baker, vd för Bark Air, till CNN.

Priset för dessa hundflyg startar på cirka 6 000 dollar, drygt 63 780 kronor, det inkluderar hundgodis, underhållning, lek med andra hundar. Bark Air inkluderar även en spabehandling för hunden.

Börjar din hund åldras? Spana in tecknen

Det är naturligt att åldras, både för oss människor och för våra husdjur. När hundar åldras uppvisar de några av samma ålderstecken som vi människor.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS